Hlavní obsah

Řepka je líný a moc nás neposlouchá, smál se po výhře Sivok

PRAHA

V dobrém rozpoložení dorazil na tiskovou konferenci po nedělním utkání proti Mostu kapitán Sparty Tomáš Sivok. Čtyřiadvacetiletý stoper vstřelil první gól po návratu z Udine, Sparta navíc pohodlně porazila poslední Most 3:0. Vytvořila tak tlak na druhou Slavii, kterou čeká pondělní dohrávka v Teplicích. „Slavii nečeká nic lehkého, Teplice hrají o poháry. Doufáme, že něco ztratí,“ řekl novinářům Sivok.

Článek

Obhájce titulu předvedl kvalitní výkon a od úvodního hvizdu soupeře zmáčkl. „Měli jsme spoustu šancí a výsledek odpovídá průběhu,“ liboval si Sivok. Sparta má jistotu, že zůstane další týden na čele. A v případě zaváhání Slavie může tradičnímu soupeři na prvním místě bodově odskočit.

Klíčovým by mohlo být další kolo, kdy se hrají dvě pražská derby. Slavia hostí Žižkov a Sparta se představí na hřišti Bohemians 1905. „Moc se tam těším, v první lize jsem v Ďolíčku ještě nehrál. Bude tam horká půda, nečeká nás nic lehkého. Bohemka teď dvakrát vyhrála, ale my musíme zápas zvládnout,“ doufá ve výhru Sivok.

Podle sparťanského kapitána se v nejbližších dnech o mistrovi nerozhodne. „Byl bych rád, kdyby se rozhodlo co nejdřív. Ale myslím si, že se o mistrovi bude jasno až po posledních dvou kolech,“ uvědomuje si vyrovnanost bitvy se Slavií odchovanec jihočeského fotbalu.

O obhajobě titulu je kapitán letenských přesvědčený, Sparta podle něj prokázala v posledních kolech sílu. „Nedostáváme moc gólů, dokážeme utkání zvládnout. Na Kladně jsme byli v závěru pod tlakem, ale neinkasovali jsme. Podobně těžké zápasy zvládáme, hráči podávají dobré výkony. I kluci, kteří tolik nehrají. Potvrdili svoji kvalitu a dokázali, že mají budoucnost,“ vyjmenoval přednosti Sparty její lídr.

Řepku musí do ofenzívy nutit

Sivoka jen mrzí, že se více do ofenzivy nezapojuje kolega ze stoperské dvojice Tomáš Řepka. Čtyřiatřicetiletý řízný bek se v neděli trefil v nejvyšší soutěži po deseti letech a dvou dnech. Podle Sivoka ale bývalý hráč Fiorentiny či West Hamu nijak zvláštní radost neměl. „O přestávce nijak nereagoval, po zápase zmizel. Ale na standardky se mu moc chodit nechce, zůstává vzadu. My ho dopředu musíme vodit. Spíš se mu pak nechce běhat zpátky. Potvrdil, že umí dát gól. Ale je líný tam chodit,“ smál se Sivok.

„Trenér ho nutí každý zápas chodit na ofenzivní standardky. Je to škoda, góly dává i na tréninku. Já mu říkal, ať jde dopředu znova. Ale nás moc neposlouchá, trenéra už jo,“ dodal sparťanský kapitán.

Reklama

Související témata: