Hlavní obsah

Kotyza: Zavřel jsem oči a prásknul do toho

Hrdinou nedělního utkání 26. kola Gambrinus ligy mezi domácími Bohemians 1905 a Brnem byl bezesporu Martin Kotyza. Při první brance domácích stál na konci pohledné akce, při druhém gólu nedal střelou do šibenice brněnskému brankáři Martinu Lejsalovi žádnou šanci. Za týden Klokani přivítají na svém hřišti Spartu bojující o titul. „Musíme vyhrát. Hrajeme doma, tak musíme vyhrát,“ tvrdí nebojácně Kotyza.

Článek

Do vedení šli v Dolíčku fotbalisté Brna, za stavu 1:0 navíc hlavičkoval střelec první branky Švejnoha do břevna. To jste měli asi namále.

Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli. Utkáním v Mostu jsme si dokázali, že jsme schopni zápasy otáčet.

Rozmýšlel jste se dlouho před střelou, kterou jste poslal svůj tým do vedení 2:1?

Zavřel jsem oči a prásknul do toho. Byla to šťastná rána. Upřímně, viděl jsem balón, jak se do těch míst začal stáčet. Pak jsem začal věřit, že by to tam mohlo spadnout.

Jednalo se o zatím nejlepší utkání ve vaší kariéře?

Nebudu skromný, a proto musím říct, že určitě.

Vašemu mužstvu se daří v posledních zápasech hrát i na krásu, diváky bavíte i pěknými fotbalovými momenty, vnímáte to také tak?

Už jsme se o tom se spoluhráči bavili. Začala se nám dařit i mezihra. Sami cítíme, že to jde nahoru.

Máte pocit, že vše odstartovala vyrovnávací branka Jana Rezka v utkání proti Kladnu těsně před koncem zápasu?

Je to možné. Jak jsem řekl, tyto momenty jsou pro mužstvo velmi důležité. Ať už se vám podaří otočit zápas nebo vstřelit gól v poslední minutě. Mimochodem, ten gól proti Kladnu pro nás byl životní.

Myslíte si, že máte nyní k záchraně blíž?

K záchraně máme ještě daleko. Toto byly jen první krůčky. Zbývají ještě čtyři zápasy, ze kterých bychom měli uhrát ještě tak sedm bodů.

Příští týden vás doma čeká Sparta. S čím půjdete do utkání?

Musíme vyhrát. Hrajeme doma, tak musíme vyhrát.

Reklama

Související témata: