Hlavní obsah

Krize fotbalové Plzně pokračuje, ve hře je odvolání trenéra Levého

PLZEŇ

Fotbalová Plzeň pokračuje v kritických jarních výkonech a není zcela vyloučeno, že mizérii odnese vyhazovem trenér Stanislav Levý. Jeho svěřenci na jaře získali pouhých šest bodů, jediné vítězství vybojovali v 17. kole doma s Brnem. O situaci jednalo v pondělí vedení klubu, jedním z řešení je údajně i odvolání trenéra Stanislava Levého, další možností pak vyhazov pro některé hráče.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Plzně Stanislav Levý.

Článek

O odvolání Levého se v Plzni hodně spekuluje. Vedení Viktorie v pondělí jednalo o případných změnách téměř celý den. Není vyloučeno, že by mužstvo převzal dosavadní asistent Michal Petrouš s Karlem Krejčím, který působí ve funkci šéftrenéra mládeže. "Vedení klubu se k situaci vyjádří v prohlášení v úterý," reagoval marketingový manažer Viktorie Jaromír Hamouz na dotaz Sport.cz, zda může zákulisní informace potvrdit.

Plzeňská krize vygradovala nedělní prohrou 1:2 s Kladnem. Západočeši zlomili pouze sérii bez vstřeleného gólu, na který čekali 508 minut. „Body jsme ztratili velmi snadno. Někteří hráči mají větší sebevědomí mimo hřiště než na něm. To je celý problém, který nás nyní provází,“ řekl Stanislav Levý a dál nechtěl svůj výrok komentovat. "Když doma neporazíme předposlední celek tabulky, tak nevím, nad kým bychom měli vyhrát,“ kroutil hlavou střelec jediného domácího gólu Milan Petržela.

Reklama

Související témata: