Hlavní obsah

Trenér Levý skončil u Viktorie Plzeň

PRAHA

Vedení fotbalové Viktorie Plzeň se v úterý dopoledne rozhodlo odvolat dosavadního trenéra Stanislava Levého. Mužstvo opustí i asistenti A-mužstva Michal Petrouš a Zdeňek Bečka. Místo hlavního kouče bude do konce jarní části první ligy zastávat Karel Krejčí, stávající šéftrenér mládeže. Jeho asistentem bude Milan Matejka.

Článek

„Trenér Levý odvedl v Plzni velký kus práce. Bohužel poslední výsledky nás nemohly nechat nečinnými. Z toho důvodu jsme se rozhodli s okamžitou platností trenéra Levého s jeho asistenty odvolat," informoval na stránkách Viktorie Plzeň generální manažer Zdeněk Kořínek.

Klub tak reagoval na neuspokojivé výsledky z minulých zápasů. V deseti jarních utkáních získali hráči Plzně pouhých šest bodů za jedno vítězství a tři remízy. Navíc poslední dva zápasy Viktoria prohrála. Ve 25. ligovém kole podlehla v Olomouci 0:1 a o víkendu nestačila na Kladno, které si z Plzně odvezlo tři body za výhru 2:1.

"Bylo mi řečeno, že mužstvo musí dostat nový impulz. Akceptuju to, ale víc to komentovat nehodlám," řekl v rozhovoru pro ČTK Levý.

V klubovém zákulisí se o sporech mezi funkcionáři a trenérem Levým spekulovalo už delší čas, dokonce přes koučovu dlouhodobou smlouvu přicházely informace o letním angažování Jaroslava Šilhavého. Úterní odvolání tak jen potvrdilo, že klub se na změnu chystal. Zda v létě kladenský Šilhavý přijde, už není tak jisté, stále častěji se o jeho jménu spekuluje v souvislosti s Českými Budějovicemi.

"Je to pro mě velká výzva a velký krok směrem kupředu v mojí trenérské kariéře. Jsem klubu vděčný, že mi dal tuto příležitost," řekl Krejčí krátce po nástupu do funkce. Jeho cílem je důstojně dohrát letošní ročník a co nejlépe připravit hráče na novou sezónu. "Naší snahou bude kluky, jak se říká, nakopnout k lepším výsledkům a vyčistit ovzduší v kabině, které díky posledním výsledkům nebylo nejlepší," přeje si Krejčí.

Reklama

Související témata: