Hlavní obsah

Policisté se připravují na utkání Brna s Ostravou

BRNO

Policie se chystá na pondělní prvoligové utkání fotbalistů Brna a Baníku Ostrava, které je podle ní vysoce rizikové. Oba celky usilují o třetí místo v tabulce a start v Poháru UEFA. Očekává se, že stadion v Brně-Králově Poli s kapacitou 6500 míst bude plný. Do bezpečnostních opatření se zapojí přes 300 policistů a asi 150 strážníků.

Článek

"Kromě toho bude posílena pořadatelská služba na stadiónu. Ostravští fanoušci přijedou vlakem. V něm by je mělo provázet přibližně 70 pořadatelů," řekl ve středu velitel připravovaných bezpečnostních opatření Karel Krainer z brněnské policie.

Z hlavního železničního nádraží budou fanoušci Baníku přepraveni autobusy ke stadiónu. Tam pro ně bude vyčleněn sektor tvořený Vodovou a Červinkovou ulicí, které budou pro ostatní příznivce uzavřeny. Cílem opatření je oba týmy fanoušků od sebe oddělit a předejít tak případným konfliktům.

"Ty bude v první řadě řešit pořadatelská služba. My zasáhneme ve chvíli, kdy její domluvy selžou," zdůraznil Krainer.

Brněnské fotbalové zápasy se v uplynulých letech obešly bez větších výtržností. Asi největší problém představovalo loni na podzim počínání fanoušků pražské Sparty. Část z nich se přikryla klubovou vlajkou, pod níž hajlovali a rozkopávali sedačky.

Krainer zdůraznil, že fanoušky při vstupu na stadión čekají bezpečnostní kontroly. Zabaveny jim při nich budou předměty, které by mohli použít při případných potyčkách se soupeři.

Reklama

Související témata: