Hlavní obsah

Boj o Pohár UEFA: Brno hostí ve šlágru Baník, Teplice jedou do Budějovic

PRAHA

Souboj o třetí příčku zaručující Pohár UEFA je v plném proudu. Momentálně mají nejblíže k bronzovému umístění fotbalisté Teplic, kteří před nejbližšími pronásledovateli Ostravou a Brnem drží dvoubodový náskok. Nejsnadnější los čeká právě fotbalisty Teplic, nejtěžší pak aktuálně čtvrté Brno.

Článek

Teplice v posledním kole získaly cenný skalp, když porazily na svém hřišti pražskou Slavii 3:1. Dokonale tak využily zaváhání Brňanů, kteří ve vršovickém Ďolíčku překvapivě podlehli o záchranu bojujícím Bohemians 1905 1:3. Sešívaným nepomohl ani Vladimír Šmicer, který se na trávníku představil poprvé v jarní části sezóny.

V závěrečném boji o Pohár UEFA může hodně napovědět nadcházející 27. ligové kolo. V něm Brno hostí v pondělní dohrávce ostravský Baník, který si v posledním zápase poradil s Dynamem České Budějovice 2:0. „Jdeme od zápasu k zápasu. Teď nás čeká doma Baník a já věřím, že ho porazíme,“ hlásí před utkáním brněnský Josef Dvorník na oficiálních stránkách klubu.

Zápas s Baníkem je pro Střeštíka rozhodující 

Odhodlání je cítit i z vyjádření jeho spoluhráče Marka Střeštíka. „Pro nás je rozhodující zápas s Baníkem a všichni si to uvědomujeme. Každý udělá maximum pro to, abychom vyhráli,“ burcuje Střeštík své spoluhráče a dodává, že porážka na půdě Bohemians by na tým neměla mít negativní vliv.

Souboj čtvrtého s pátým budou na dálku sledovat i hráči Teplic, kteří v neděli zavítají na půdu Českých Budějovic. "Když nebude trénink, tak si zápas nenechám ujít," řekl pro Sport.cz kapitán Teplického celku Pavel Verbíř.

Kabina teplického klubu po medaili touží

A jak vnímají hráči severočeského klubu závěrčný boj o Pohár UEFA? "Já už jsem tuhle situaci zažil několikrát, samozřejmě to vnímáme a vím, že si to musíme uhrát sami na hřišti. Do konce zbývají 4 kola a doufám, že po 30. kole budou Teplice na "bedně"," nechal se slyšet Verbíř.  "Ve hře je ještě 12 bodů a zajíci se počítají až po

honu, ale určitě kabina po medaili touží," hlásí gólman Teplic Martin Slavík.

Ligový program týmů bojujících o třetí příčku:
TepliceČeské BudějovceMladá BoleslavBohemiansKladno
BrnoOstravaSpartaLiberecZlín
OstravaBrnoKladnoSpartaBohemians
Kurzívou zvýrazněné zápasy jsou domácí.

Reklama