Hlavní obsah

Matušovič: Ve hře jsou dva poháry a chceme oba

PRAHA

V pátek se čtenáři Sport.cz diskutoval záložník fotbalové Sparty Miroslav Matušovič. Sedmadvacetiletý rodák z Havířova se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrací do sestavy obhájce titulu a kouč Bílek s ním může počítat pro nedělní utkání na hřišti Bohemians 1905. „Bude to těžký zápas. Ale chceme vyhrát. Ve hře jsou stále dva poháry a chceme získat oba,“ řekl během chatu Matušovič.

Článek

Matušovič neudržel v závěru utkání na Kladně nervy a po souboji s brankářem Pavlíkem byl za nesportovní chování vyloučený. Sparta sice zvítězila 1:0, rychlonohý záložník ale musel následující dvě utkání svého klubu sledovat jen z tribuny. Od vedení Sparty navíc dostal stotisícovou pokutu. „Červená karta byla zbytečná, urážky soupeře jsem mohl ustát. Nepovedlo se a je to pryč,“ odpověděl Matušovič.

Miroslav Matušovič do velkého fotbalu nakoukl v Baníku Ostrava, jemuž pomohl v sezóně 2003/04 k nečekanému titulu republikového šampióna. Poté v zimní přestávce na konci ledna 2005 přestoupil do Sparty, kde získal další dva tituly. „Na Baník vzpomínám jenom v dobrém. Jsem vděčný za šanci hrát velký fotbal,“ uvedl fotbalista, kterému se líbí italská a španělská liga.

Otec sedmnáctiměsíční dcery Valerie nakoukl i do reprezentace, před mistrovstvím Evropy 2004 jej až na poslední chvíli vyřadil trenér Brückner z konečné nominace. Češi v Portugalsku získali bronzové medaile. Valerie je moje životní štěstí a roste jako z vody. Hlavně, ať je zdravá. Pak budu spokojený. Otázka na otcovskou roli je spíš na přítelkyni. Myslím si, že vše zvládám dobře,“ napsal záložník, který je fanouškem hokejové Sparty. „Krásně se mi na to posilování kouká. Doufám, že Sparta příští rok zase získá titul,“ ocenil Matušovič návraty Davida Výborného, Michala Broše a Ondřeje Kratěny.

V aktuálním ročníku Matušovič nastoupil ke 24 zápasům a vstřelil dva góly. V srpnovém 3. kole zařídil Spartě výhru 2:1 ve Zlíně, v úvodu jarní části přispěl gólem k výprasku 6:1, jenž si z Letné odvezl Žižkov. Sparta vede soutěž o tři body před Slavií. „Ve hře jsou dva poháry a chceme oba. Pokřik Věčně druhý je na místě, tak to má být. A bude, doufám,“ věří v obhajobu titulu Miroslav Matušovič.

Reklama