Hlavní obsah

Policie víkendovým derby nevěnuje zvláštní pozornost

PRAHA

Prahu čekají o víkendu dvě fotbalová derby. Do vršovického Ďolíčku přijede vedoucí celek Gambrinus ligy Sparta a na Strahově se v zápase proti Slavii představí Viktoria Žižkov. Oba zápasy budou pod pečlivým dohledem policie a bezpečnostních složek, že by se však jednalo o rizikový zápas mluvčí pražské policie Tomáš Hulan odmítá. "Budou přijata stejná opatření, jako při jakýchkoli jiných zápasech," řekl pro Sport.cz Hulan.

Článek

Bohemians 1905, kteří bojují o záchranu, hostí na svém hřišti o titul hrající Spartu. Že se nejedná o nijak výjimečně rizikový zápas, potvrdil redakci Sport.cz tiskový mluvčí pražské Policie Tomáš Hulan. „ Budou přijata stejná opatření, jako při jakýchkoli jiných zápasech. Máme dostatek indicií z utkání podobného typu z dřívější doby, výsledky jsme vyhodnotili a podle toho přijali příslušná opatření,“ řekl Hulan.

„Na vyhodnocení rizik pracují i kriminalisté a další osoby, které jsou určeni k zajištění bezpečnosti. Monitorují situaci nejen několik dnů před utkáním, ale také během něj a po jeho skončení,“ dodal Hulan s tím, že se na těchto podnicích podílí stále stejné složky. Speciální pořádková jednotka, policisté pohotovostní motorizované jednotky a pořádkové síly.

Kapacita v Ďolíčku byla z bezpečnostních důvodů snížena

Utkání v Dolíčku bude sledovat vyprodaný stadión. „Všech 7 300 vstupenek se vyprodalo během tří dnů, vršovický stánek má sice kapacitu o málo větší, ovšem z bezpečnostních důvodů se musela snížit,“ řekl na webových stránkách Bohemians 1905 ředitel klubu Lukáš Přibyl s tím, že v pokladnách na stadiónu už žádné vstupenky k dostání nebudou.

Ani tiskový mluvčí pražské Sparty Jakub Otava neočekává, že by v souvislosti s derby ve Vršovicích mělo dojít k nějakým excesům. „Je to derby, bude to zápas s bouřlivou atmosférou. Věříme, že proběhne bez komplikací. Hlavní potřebu se podařilo uspokojit,“ řekl Otava Sport.cz v souvislosti s počtem 500 kusů vstupenek, které byly vyhrazeny pro fanoušky letenského týmu. „Bohemka přistupuje k utkání se vší vážností. Věříme, že kontrola fanoušků bude důkladná,“ dodal.

Na Slavii jsou uzavřené dvě tribuny

I druhé pražské derby budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření. Navíc na Strahově po utkání se Spartou budou zavřené dvě tribuny - Jižní a Severní, kde obvykle fandí vlajkonoši obou týmů. Největším problémem tak pro vedení fotbalové Slavie zní: "Kam s fanoušky hostujícího celku a s domácím kotlem?"

"Pro tyto fanoušky vyčleníme speciální sektory na Východní a na Západní tribuně, musíme je dostat na jiná místa, než obvykle sedí," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Jan Jakubec, provozní ředitel klubu. "V tomto ohledu to bude speciální utkání, jinak nevidím nic výjimečného," doplnil a pokračoval: "Samozřejmě jsme v kontaktu s policií a bezpečnostní agenturou. Věřím, že vše bude bez problémů."

Reklama