Hlavní obsah

Nikl má zlomené zánártní kůstky, sezóna pro něj skončila

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 se budou muset v nedělním derby se Spartou Praha i zbytku této sezóny obejít bez stopera Marka Nikla. Zkušený obránce utrpěl v utkání s Brnem zranění nohy a až v pátek se definitivně potvrdilo, že zlomené zánártní kůstky ho nepustí na hřiště. ČTK to řekl ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Článek

Nikl zápas minulého kola dohrál a v pondělí ještě trénoval. Vzápětí se ale potvrdila zlomenina a jeho nohu od té doby zdobí ortéza. "Po jednom ze soubojů jsem zůstal ležet na zemi. Noha mě hodně bolela, ale zápas jsem chtěl dohrát," popsal Nikl zranění na klubovém webu.

Původně se prý domníval, že půjde pouze o zhmožděninu. "Odpoledne po pondělním tréninku jsem byl na rentgenu a ten ukázal prasklou zánártní kůstku," popsal stoper. Ve středu a ve čtvrtek se klub i hráč snažili nohu zpevnit, aby Nikl mohl přes potíže v neděli nastoupit. "Zkoušeli jsme nohu fixovat. Zlepšilo se to, ale kopat by s tím nešlo," uvedl zklamaný Nikl.

Trenér Michal Zach ztráty v klíčové fázi sezony lituje. "Určitě je to pro nás ztráta, protože Marek se dostal do velmi dobré formy, ale máme několik variant a věřím, že si s tím poradíme," řekl kouč.

Reklama