Hlavní obsah

Slavia - Žižkov 0:3Slávistická mizérie pokračuje, ohrožena je i účast v Lize mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Koukal 0 : 1
45. Šťastný (penalta) 0 : 2
90. Švancara 0 : 3

PRAHA

Další klopýtnutí v boji o titul předvedli fotbalisté pražské Slavie. Ti v sobotním 27. kole Gambrinus ligy prohráli s Žižkovem 0:3 a na vedoucí Spartu ztrácejí stále tři body. Letenští mají navíc nedělní zápas na Bohemians 1905 k dobru. Slávisté, kteří opět neproměnili pokutový kop a od 44. minuty hráli bez vyloučeného brankáře Vorla, se navíc budou strachovat i o druhou pozici, zaručující účast v Lize mistrů.

Článek

Na Strahově se za krásného jarního počasí hrálo bez diváků na tribunách za oběma brankami, čímž byl klub potrestán za výtržnosti fanoušků během derby se Spartou. V zahajovací sestavě, kterou trenér Jarolím opět značně obměnil, se poprvé v jarní části představil Vladimír Šmicer.

Do první velké šance utkání se dostal po dvou minutách hry domácí Šenkeřík, ale v pádu nedokázal překonat včas vyběhnuvšího gólmana Žižkova Bartalského. Další vzrušení přinesla 7. minuta, ale střela slávistického Toleskiho z hranice pokutového území skončila v boční síti.

Z vedení se proto překvapivě radovali hosté. Při ojedinělém brejku se po pravé straně proháčkoval Stracený a jeho přesný centr dokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče Zděněk Koukal, pro něhož to byla první ligová branka v kariéře. Slavia si poté vytvořila územní převahu, ale šance nepřicházely.

Druhý gól přidal Šťastný

Ve 32. minutě Šmicer krásně uvolnil Šenkeříka, který běžel sám na brankáře. Gólman Bartalský však včas vyběhl, útočník Slavie jako by se zalekl příležitosti a na hranici šestnáctky se utopil ve vlastních kličkách. Následně se neujala ani jedna standardní situace zahrávaná Ladislavem Volešákem a tak opět udeřilo na druhé straně.

Kušnír unikl ofsajdové pasti a řítil se na brankáře Vorla, který stihl žižkovského hráče pouze faulovat, za což viděl červenou kartu a hosté navíc kopali pokutový kop. Proti Martinu Vaniakovi, který nahradil Jaroslava Černého, se postavil Šťastný a nezaváhal. "Závěr poločasu rozhodl o všem. Tu situaci jsme Žižkovu hodně usnadnili," okomentoval moment před penaltovým zákrokem Vorla trenér Slavie Karel Jarolím. Do kabin tak Slavia šla s dvougólovým mankem.

Slávisté opět nedali penaltu

Sedm minut po změně stran ukázal rozhodčí Kocián na puntík pokutového kopu podruhé, tentokráte po faulu na Šenkeříka na druhé straně. Míč si postavil kapitán Brabec, který v minulém kole proměnil penaltu proti Teplicím, nyní však selhal. Jeho střela skončila na pravé tyči Bartalského branky. "V průběhu druhé půle nám svitla naděje v podobě penalty, ale nepodařilo se nám ji proměnit," posteskl si Jarolím.

Sešívaní svého soupeře přehrávali i v deseti a v 64. minutě byli opět blízko k brance. Toleského ránu zblokoval Stracený, míč se dostal k Bestovi, jehož nevydařený odkop musel Bartalský s obtížemi vytěsnit na rohový kop. V samotném závěru se ještě prosadil Švancara a ze tří bodů se tak radovali fotbalisté Žižkova. "Po sérii nepříliš vydařených výsledků jsme na Slavii šli s velkou pokorou a odhodláním. Doufám, že jsme se díky tomuto výsledku definitivně zachránili," řekl po utkání kouč Žižkova Stanislav Griga.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)
Branky: 10. Koukal, 45. Šťastný (z pen.), 90. Švancara. ŽK: Toleski, Volešák - Koukal, Kušnír, Švancara. ČK: Vorel (Slavia). Diváci: 5533.
Slavia: Vorel - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček - Volešák, Tavares, Šmicer (60. Kalivoda), Černý (45. Vaniak) - Toleski (64. Švento), Šenkeřík. Trenér: Jarolím.
Žižkov: Bartalský - Šťastný, Pilař, Labant, Xavier - Stracený, Besta, Procházka, Kušnír - Koukal (63. Da Silva, 90. Blaha), Dejman (80. Švancara). Trenér: Griga.
Program 27. kola Gambrinus ligy:
Slavia - Žižkov 0:3on-line
Neděle:
15:00Bohemians 1905 - Spartaon-line
17:00Kladno - Zlínon-line
17:00Mladá Boleslav - Plzeňon-line
17:00České Budějovice - Tepliceon-line
17:00Jablonec - Olomoucon-line
20:15Most - Liberecon-line
Pondělí:
17:15Brno - Ostravaon-line

Reklama

Související témata: