Hlavní obsah

Brabec: Prohru beru na sebe

Kapitán fotbalistů Slavie Praha Erich Brabec přišel po utkání 27. kola mezi novináře jako poslední a také se nejdéle zdržel, když trpělivě odpovídal na otázky. Bylo na něm však vidět, jak ho domácí prohra 0:3 s Viktorií Žižkov mrzí. "Utkání by se vyvíjelo jinak, kdybych penaltu proměnil. Věřím, že bychom ten zápas dokázali alespoň zremízovat. Beru to na sebe," řekl Brabec.

Článek

Vývoj utkání jste si určitě takto nepředstavovali...

Od zápasu jsme čekali daleko víc. Bohužel jsem naším výkonem navázali na nepovedené utkání v Teplicích.

Opět jste nedokázali proměnit pokutový kop...

Utkání by se vyvíjelo jinak, kdybych tu penaltu proměnil. Věřím, že bychom ten zápas dokázali alespoň zremízovat. Beru to na sebe. Do druhé půle jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Myslím si, že i o deseti jsme dokázali hrát aktivně, bohužel se nám ale nepodařilo vstřelit žádnou branku.

Co podle vás utkání rozhodlo?

Že jsme nedali první gól a ta penalta. Fakt, že nedokážeme vstřelit první branku nás stojí moc sil a důležité body.

Čím si to vysvětlujete?

Chybí nám více agresivity v posledních dvaceti metrech před brankou soupeře. Navíc nedokážeme proměnit šance, které si vytvoříme, a když inkasujeme z první střely na branku, tak to není nic příjemného.

Chybí mužstvu lehkost z podzimu?

To není o lehkosti. My zkrátka nedokážeme proměnit naše šance. Na podzim jsme se během zápasu dostali třeba do deseti šancí a vždy nám tam něco spadlo. Teď si vytvoříme tři nebo čtyři, ale branku vstřelit nedokážeme...

Může podle vás být důvodem neúspěchu zimní obměna kádru?

V posledních zápasech se sestava hodně ustálila, takže v tom bych příčinu nehledal. Náš problém je v proměňování šancí. Navíc jsme v posledních dvou zápasech dostali šest branek, což je opravdu hodně.

Někteří fanoušci dávali dost hlasitě najevo svou nespokojenost, vnímal jste to?

Fanoušci nás hlavně hnali až do poslední minuty dopředu. Ale nedivím se jim, že jsou nespokojení.

Jak vidíte po další bodové ztrátě naděje Slavie na titul?

Bude to velice těžké, ale zbývají ještě tři utkání. Sparta má před námi tříbodový náskok a navíc zápas na Bohemce k dobru, jak říkám, bude to těžké.

S jakým cílem půjdete do posledních tří ligových kol?

Ve hře je stále devět bodů a pořád je o co hrát. Hrajeme o jméno Slavie a také o jméno každého z nás. Nyní se zavřeme v kabině a budeme si to muset vyříkat, určitě padnou i hodně tvrdá slova.

Co si řeknete?

To zůstane v kabině.

Pokud Teplice vyhrají v Českých Budějovicích, budou na Slavii ztrácet jen tři body, nebojíte se o případné druhé místo?

Je předčasné na to myslet.

Reklama

Související témata: