Hlavní obsah

Klokani urvali bod proti Spartě, ta vede ligu o čtyři body

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v nedělním utkání 27. kola Gambrinus ligy se Spartou 0:0 a získali důležitý bod v boji o udržení. Obhájce titulu vede po sobotní prohře Slavie soutěž o čtyři body a je blízko titulu. Vyprodaný Dolíček viděl bojovný fotbal, s remízou byla po závěrečném hvizdu spokojena obě mužstva. V neděli se hraje další pět zápasů nejvyšší soutěže.

Článek

Na podzim Sparta doma vyhrála 3:1 a tříbodový zisk by na čele tabulky zdvojnásobil náskok před druhou Slavií. V úvodu zápasu hostující fanoušci poškádlili domácí příznivce. Postupně předvedli dva plakáty, na nichž zpochybnili „pravost“ Bohemians 1905. Klokani, jejichž poslední domácí ligový zápas proti Spartě před pěti lety skončil inzultací pomezního rozhodčího podnapilým fanouškem, začali defenzivně. Poprvé se před Grigara dostali až v 9. minutě po nepovedené malé domů Horvátha. Hostující brankář včas vyběhl a odkopl míč na tribunu.

Vedoucí tým tabulky nadále hledal skulinku v domácí obraně, Kadlecovi v posledním okamžiku skočil do střely Rada, Holendovi chyběl k zakončení krok. Z dvaceti metrů zkoušel štěstí Horváth, Sňozík byl na zemi včas. Po půlhodině se do šance dostali i domácí, na roh naskočil Lukáš a hlavičku do šibenice v posledním okamžiku vytáhl Grigar.

Sparta dále tlačila a vytvářela si šance. Slepička si obhodil Šmardu a po vzájemném kontaktu upadl. Penalta se nepískala. Za okamžik Kladrubský po zasekávačce trefil nohy Sňozíka. Vyprodané tribuny aplaudovaly několika náznakům šancí Bohemians, do kabin šly oba celky za bezbrankového stavu. "Některé příležitosti jsme měli, ale vyloženou šanci jsme si nevypracovali. Získali jsme bod, který je pro nás vzhledem k vývoji v tabulce hodně pozitivní," řekl po duelu trenér Sparty Michal Bílek.

I po přestávce diváci za slunného počasí viděli stejný obrázek. Hosté útočili, hlavička Kisela skončila nad brankou. Sparťanští fans „vzkázali“ útočníku Rezkovi, který je v Bohemians 1905 na hostování ze Sparty, ať se na Letnou nevrací. „Rezku nevracej se. Nejsi vítán,“ stálo na transparentu.

Klokani potřebují v boji o záchranu sbírat body a postupně se snažili více zapojovat do ofenzívy. "Museli jsme hrát na nulu vzadu a jsem rád, že se nám to podařilo. Pro nás je bod velice cenný," řekl na pozápasové tiskové konferenci domácí trenér Michal Zach. Obrana Sparty ale akce domácích bez potíží zastavovala. Lídr tabulky trpělivě čekal na svoji šanci. Nejprve pokus Holendy skončil rohem, vzápětí sparťanský útočník efektními nůžkami vystrašil Sňozíka.

Bohemka pod Zachem ještě neprohrála

Skóre se už nezměnilo, oba týmy se soustředily na neinkasování a zisk důležitého bodu. Obhájce titulu neprohrál v lize už třináct zápasů, jeho gólman Grigar neinkasoval už 392 minut. Na čele tabulky má letenský klub čtyřbodový náskok před Slavií. Bohemka neprohrála ani třetí utkání pod novým trenérem Zachem.

Sparta v příštím kole hostí Brno, Bohemians 1905 zajíždějí do Zlína. V neděli se hraje dalších pět zápasů 27. kola Gambrinus ligy, pondělní dohrávku obstará duel Brno - Ostrava.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Jech - Kordula, Goňa. ŽK: Ordoš - Kladrubský. Diváci: 7300 (vyprodáno).
Bohemians: Sňozík - Marek, Rada, Pávek, Šmarda - Kotyza (80. Pavel Hašek), Morávek, Lukáš, Bartek - Ordoš, Škoda (63. Slezák). Trenér: Zach.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Kladrubský - Slepička, Kisel (85. Vacek), Horváth, Matušovič (73. Zeman) - Holenda (89. L. Došek). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: