Hlavní obsah

Sparta vede ligu o čtyři body, Teplice prohrály v Českých Budějovicích

PRAHA

Fotbalisté Sparty v nedělním utkání 27. kola Gambrinus ligy remizovali na hřišti Bohemians 1905 a vedou ligu o čtyři body před Slavií. Třetí Teplice prohrály na hřišti Českých Budějovic po brance Jana Svátka 0:1 a v pondělí je mohou přeskočit týmy Ostravy nebo Brna. Zachraňující se Kladno remizovalo se Zlínem. Jablonec si poradil se Sigmou Olomouc. Mladá Boleslav doma porazila Plzeň vysoko 3:0.

Článek

Sparta se v případě výhry nad Bohemians 1905 mohla dostat na čele ligové tabulky do šestibodového trháku před druhou Slavii, která v předehrávaném zápase prohrála na domácím hřišti s Viktorií Žižkov 0:3. Utkání přineslo bojovný fotbal bez mnoha vyložených šancí. Horváthovu střelu lapil do svých rukavic brankář Bohemians Sňozík. Úspěšný byl brankář Klokanů i po pohledných nůžkách Holendy. Když na druhé straně chytil Lukášovi hlavičku Grigar, skončil zápas bez branek 0:0. Sparta tak vede ligovou tabulku o čtyři body.

Teplice přijely na stadión Českých Budějovic se záměrem navázat na dobré výkony z posledních kol, které korunovaly výhrou nad Slavií z předchozího kola. Ve 23. minutě jim ale čáru přes rozpočet udělal Jan Svátek, který zužitkoval centr Petra Šímy. Svěřenci Petra Rady prohráli v Českých Budějovicích 0:1.

Diváci v Kladně viděli čtyři branky

Důležitý zápas se konal také v Kladně, kam přijel celek Zlína. Středočeský tým potřeboval na domácím hřišti minimálně bodovat, protože je namočen do sestupových vod. První branka ale padla do jejich sítě. V rychlém protiútoku našel Miloslav Penner Libora Žůrka, který mezi nohama brankáře Pavlíka poslal hosty do vedení. O čtyři minuty později bylo ale vyrovnáno, když Tomáš Klinka z voleje propálil Baránka.

Dalších branek se dočkali diváci po přestávce. Pět minut po zahájení druhé půle byli ale zklamaní. Libor Žůrek si pohrál s obranou domácích a vstřelil svou druhou branku v zápase. Ani tentokrát se ale Tescoma z vedení neradovala dlouho. V 52. minutě se míč v pokutovém území Zlína odrazil k Pavlu Bartošovi, který vyrovnal na konečných 2:2.

Podobné problémy jako Kladno mají fotbalisté Jablonce. Na jejich trávníku se představila Sigma Olomouc a už od sedmé minuty prohrávala. Střelu Jiřího Valenty nešťastně tečoval Aleš Škerle za Drobiszova záda. Podobný vstup předvedli Severočeši i do druhé půle. Ve 49. minutě se individuální akcí blýskl Tomáš Necid, který poslal domácí do dvoubrankového vedení, které domácí do konce utkání již udrželi.

Skvělou bilanci tří vítězných zápasů v řadě chtěli prodloužit na domácím stadiónu fotbalisté Mladé Boleslavi proti na jaře se trápící Plzni. A za svým cílem vykročili svěřenci Karla Stannera už ve čtvrté minutě, když se po centru Poláčka trefil nejlepší střelec mužstva Jan Rajnoch. Podruhé Městský stadión jásal ve 14. minutě. Po závaru před brankou hostí se prosadil Tomáš Hrdlička. I poslední třetí branka padla do sítě Plzně. V 68. minutě stanovil konečné skóre na 3:0 Tomáš Sedláček.

V posledním nedělním střetnutí zvítězil Liberec na hřišti Mostu 1:0. Jedinou trefu utkání zaznamenal již v deváté minutě hostující Tomas Radzinevičius. V závěru zápasu se mohlo dvakrát skóre změnit. Nejprve vychytal přímý kop Mosteckých brankář Hauzr a o chvíli později nevyužil brejk liberecký Kerič.

Gambrinus liga, 27. kolo:
Sobota:
Slavia - Žižkov 0:3on-line
Branky: 10. Koukal, 45. Šťastný (z pen.), 90. Švancara
Neděle:
Bohemians 1905 - Sparta 0:0on-line
Kladno - Zlín 2:2on-line
Branky: 32. Klinka, 52. Bartoš - 28. a 50 Žůrek
Mladá Boleslav - Plzeň 3:0on-line
Branky: 4. Rajnoch, 14. Hrdlička, 68. Sedláček
České Budějovice - Teplice 1:0on-line
Branka: 23. Svátek
Jablonec - Olomouc 2:0on-line
7. Valenta, 49. Necid
Most - Liberec 0:1on-line
Branka: 9. Radzinevičius
Pondělí:
Brno - Ostrava (17:15 hod.)on-line

Reklama

Související témata: