Hlavní obsah

Kapitán Sparty Sivok: Titul chceme mít jistý co nejdřív

PRAHA

V nejkratším možném termínu by chtěli fotbalisté pražské Sparty slavit obhajobu mistrovského titulu. Letenští po sobotní prohře Slavie s Žižkovem v neděli uhráli bezbrankovou remízu na hřišti Bohemians 1905 a na čele tabulky mají čtyřbodový náskok. „Rádi bychom titul oslavili co nejdřív,“ řekl po zápase sparťanský kapitán Tomáš Sivok.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Sparty Tomáš Sivok (uprostřed) na archivním fotu

Článek

Ideální scénář pro Spartu je následující: příští neděli doma porazí Brno a Slavia prohraje pondělní dohrávku v Olomouci. Při současné formě obou týmů možný scénář, při kterém by Slavia měla na Spartu nedostižnou sedmibodovou ztrátu. „Rádi bychom slavili co nejdřív. Musíme zvládnout příští zápas s Brnem. Oslavy by mohly vyjít doma s Ostravou. Chybí nám poslední krůček, ten je vždycky nejtěžší,“ uvědomuje si kapitán Sparty Tomáš Sivok.

Trenér Sparty Michal Bílek je opatrný a krotí předčasnou euforii. „Pořád je ve hře hodně bodů, i když je naše situace pořád lepší. O titulu ale ještě nemluvíme, rozhodnuto zatím není nic,“ řekl po zápase na Bohemians 1905 kouč.

S bodem byli po závěrečném hvizdu spokojeni oba trenéři. „Získali jsme bod a vzhledem k vývoji v tabulce je pro nás tento bod hodně pozitivní,“ připustil Bílek, že po prohře Slavie je každé navýšení náskoku na čele pozitivní. „Radost z neúspěchu soupeře jsme měli, ale cesta je ještě dlouhá. Všichni věříme, že titul získáme, ale musíme bojovat dál. Hráči vědí, že si musíme titul vydřít na hřišti,“ upozornil třiačtyřicetiletý letenský kouč.

Jeho svěřenci měli proti nováčkovi převahu, kterou ale nedokázali přetavit ve vstřelení vítězného gólu. „Soupeř se soustředil na defenzívu, nenechal nám kousek prostoru. Hrál na hranici svých možností, my se těžko dostávali na soupeřovu polovinu. Některé příležitosti jsme měli, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Neprosadili jsme se při standardních situacích, což měla být jedna z cest k výhře,“ zhodnotil derby Bílek.

Zaváhání největšího soupeře v boji o titul překvapilo i Sivoka. „Jako první mi vše řekl Pavel Horváth. Myslel jsem si, že si dělá srandu. Běžel jsem do kabiny vše ověřit, bylo to příjemné překvapení. Je vidět, že Slavia je na tom psychicky špatně a poslední zápasy nezvládá,“ rýpnul si do soupeře kapitán Sparty.

Sivok také ocenil nedělní výkon nováčka soutěže. „Bohemka hrála na sto padesát procent. Bylo těžké se dostat do šancí, ale remízu bereme. Je to pro nás plus bod a na Slavii máme náskok čtyři body.“

Reklama

Související témata: