Hlavní obsah

Most - Liberec 0:1Most nezvádl domácí duel proti Liberci a je blíže sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Radzinevičius 0 : 1

Fotbalisté Mostu v honičce za záchranou doma znovu padli a další porážka je přikovala ke dnu tabulky s narůstající ztrátou na nesestupovou pozici. O osudu zápasu s Libercem se rozhodlo již v úvodní desetiminutovce, protože nervózně hrající domácí nedokázali zareagovat na vedoucí gól Radzinevičiuse.

Článek

Nejlepší jarní liberecký střelec Kerič zůstal jen na lavičce náhradníků, stejně jako Holeňák, Janů a Papoušek, přičemž zranění nepustila na trávník Nezmara a brankáře Zlámala. Přesto hosté začali aktivněji a už ve 4. minutě si vypracovali první šanci. Smetana postupoval sám na branku, ale prováhal nejvhodnější chvíli k zakončení. Další ránu Dočkala brankář Svoboda vyrazil. Poté předvedli rychlou akci i domácí, když po Pilařově pasu střílel z levé strany Trubila a Hauzr byl na místě.

Hned z protiútoku Dočkal vysunul Radzinevičiuse, který před gólmanem zachoval klid a skóroval. Pak bylo rušno před brankami jen při rohových kopech. Ve 22. minutě Pešírova dělovka šla jen těsně nad břevno. Tentýž hráč měl blízko k vyrovnání o šestnáct minut později, ale Hauzr stačil před ním zachránit. Liberec zahrozil brejkem, kdy se k přečíslení dostala trojice hráčů, jimž radost překazil obranným zákrokem Gedeon. V závěru prvního poločasu to střelecky z dálky opět zkoušel Pešír.

Nedlouho po pauze se vřítil do pokutového území soupeře Dort a po pádu se dožadoval penalty. Místo toho ale dostal žlutou kartu za filmování. Vzápětí neproměnil tutovku Radzinevičius. Pak se do dvou střeleckých příležitostí dostal Pilař, ale s jeho technickým pokusem i prudkou ranou ze střední vzdálenosti si Hauzr poradil. Mostecká aktivita poté vyústila v sérii rohových kopů. Centrované míče do šestnáctky však liberečtí hlavičkáři odvrátili.

Hru domácích oživil i příchod Brazilce Andreie da Silvy, který rozhýbal pravou stranu ofenzivy. V 77. minutě Hauzr zázračně vytáhl na roh hlavičku Pilaře. A zvládl i další dvě ošemetné situace před svou brankou. Liberec útočil do otevřené obrany, Kerič šel dvakrát sám na gólmana, ale slibné akce překombinoval a nezakončil přesně.

SIAD Most - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 9. Radzinevičius. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Webster, Pešír, Škoda, Stožický - Matula, Frejlach, Dort, Košťál. Diváci: 1500.
Most: Svoboda - Jamrich (24. Čermák), Škoda (57. Andrei), Webster, Procházka - Stožický, Gedeon, Pilař, Trubila (87. Bogdanov) - Pešír, Rilke. Trenér: Žák.
Liberec: Hauzr - Matula, Košťál, Polák, Liška - Frejlach (90. Bejbl), Bílek, Dort, Dočkal - Radzinevičius (87. Holeňák), Smetana (63. Kerič). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: