Hlavní obsah

Jarolíma podržíme, tvrdí generální ředitel Slavie Doležal

PRAHA

Z pěti posledních ligových utkání vyhrála Slavia jediné – s Libercem. Ve čtyřech zápasech v řadě kopala pět pokutových kopů, ale proměnila jen jeden. Herně se trápí a fanoušci ztrácejí trpělivost. Po sobotní domácí prohře už se ozvalo i volání: „Jarolím ven!“ Kouč Slavie se na toto téma nechce bavit. Cítí se pevný v kramflecích. Ví proč. "O jeho odvolání nepadlo na vedení ani slovo," řekl Právu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Článek

„Trenéra Jarolíma podržíme. Problém je jinde,“ řekl Právu Doležal. Jarolím si je vědom, že šance Slavie na titul už je jen v oblasti teorie. „Chtěli jsme Spartu udržet pod tlakem, ale nyní se spíše budeme muset zaměřit na udržení druhého místa,“ přiznal Karel Jarolím po sobotním debaklu se Žižkovem. Odmítl také hovořit o tom, že se mu nepovedlo zimní posílení. „To budeme hodnotit až po sezóně,“ zdůraznil. Se sestavou však točí až neskutečně. Nikdo z hráčů neví, zda bude hrát, to jim na klidu také nepřidá.

Slavia sahala po titulu i loni, nakonec skončila za Spartou. V uších červenobílým zní posměšné sparťanské: „Věčně druzí.“ Vždyť od ročníku 1993/1994 skončila Slavia za svým odvěkým rivalem už jedenáctkrát, devětkrát byla druhá. Pětkrát po podzimu vedla ligu, ale jen na jaře roku 1996 dokázala nejvýhodnější pozici proměnit v titul. V čem tedy tkví její letitý jarní problém... „Rozhodující roli tam asi hraje psychika,“ míní kouč.

Jarolím si stěžuje na chyby, které jeho svěřenci dělají. „Inkasovali jsem po takových pseudo soubojích. Nechali jsme Straceného projít a odcentrovat a první šance Žižkova skončila gólem. Přesto si myslím, že jsme hráli dobře, kombinovali, jen to chtělo více míčů za obranu. Po dvou takových akcích šel Šenkeřík sám na gólmana. Nedal... Odhodlání v kabině bylo, kluci si říkali, že budou hrát agresívně, ale nakonec to bylo obráceně,“ přiznal Jarolím.

Teď jede Slavia do Olomouce, pak do Mladé Boleslavi a končí doma s Jabloncem. Ani tři vítězství už nemusejí Slavii stačit k titulu. Sparta hostí Brno, pak Ostravu a končí v Liberci.

Reklama

Související témata: