Hlavní obsah

Fanoušci Baníku míří do Brna, policie chystá manévry

Bezpečnostní opatření Policie ČR a Městské policie v Brně před pondělní odpolední dohrávkou 27. kola Gambrinus ligy na brněnském stadionu v Srbské ulici lze označit doslova za policejní manévry.

Článek

Podle velitele brněnské pořádkové policie Karla Krainera se policisté na zhruba patnáct set příznivců Baníku připravovali více než deset dní. Očekávají totiž, že mezi nimi bude i takzvané tvrdé jádro, které se pokusí vyvolat rvačky, své síly chystají i problémoví fanoušci domácích.

Mluvčí policie Bohumil Malášek potvrdil, že na brněnském Hlavním nádraží budou policisté čekat ostravské fanoušky od 14 hodin.

Ke čtyřem stovkám policistů se připojí také 140 strážníků Městské policie. Ti v pondělí po poledni dohlédnou na uzavření bezprostředního okolí fotbalového stadionu pro veškerou dopravu. Uzavřena bude také Mečířova, Červinkova a Vodova ulice, kudy chce policie vést z bezpečnostních důvodů fanoušky Baníku.

U vchodu do stadionu budou přísné bezpečnostní kontroly, policisté budou fanoušky obou mužstev přísně kontrolovat, aby dovnitř nevnášeli předměty, které by mohly v případné rvačce sloužit jako zbraně. Z ulic kolem stadionu, který se nalézá uprostřed husté zástavby bytových domů a rodinných domků, obyvatelé odklízejí také svá auta.

"Pokud by došlo k nějakému incidentu, nelze zaručit, že by některý automobil přinejmenším nepřišel o zrcátka,“ řekl Malášek.

"Všechna opatření chápu, auto radši zaparkuji o kus dál, nemám ho pojištěné. Smutné však je, že fotbal, který byl kdysi skutečným sportem, se dneska změnil na příležitost k řádění stovek primitivů, které je nutno uklidňovat za obrovské peníze z našich daní,“ mávl rukou jeden z obyvatel Vodovy ulice, který šel přeparkovat svůj vůz.

Reklama

Související témata: