Hlavní obsah

V Olomouci poslali trenéra Pulpita na dovolenou

OLOMOUC

Management fotbalové Sigmy Olomouc se v pondělí rozhodl poslat trenéra Martina Pulpita na předčasnou dovolenou a to s okamžitou platností. Stalo se tak po nedělní prohře 0:2 v Jablonci. Vedením prvního týmu byl pověřen dosavadní asistent Jiří Fryš. Olomouc o tom informovala na svých webových stránkách.

Článek

Vedení olomoucké Sigmy již minulý týden oznámilo, že na trenéra Pulpita neuplatní opci a bude se shánět po novém trenérovi. „Pan Pulpit chtěl vědět už v březnu, zda-li bude u mužstva pokračovat nebo ne, protože měl nabídky od několika týmů,“ ozřejmil pro Sport.cz krok vedení sportovní ředitel klubu Jiří Kubíček. Představenstvo na svém zasedání v minulém týdnu jednomyslně rozhodlo, že Pulpit u mužstva skončí.

„Měli jsme představu, že tým odehraje poslední čtyři ligová kola v klidu, předvede krásný fotbal a vyhraje v Jablonci,“ řekl Kubíček. To se však nestalo a na místo plného bodového zisku z Jablonce předvedli Hanáci dle managementu „ostudný výkon“.

Jedenačtyřicetiletý Pulpit však nezůstal jediným, kdo nese následky. „Hráči dostali pokutu 300 tisíc, protože dle našeho názoru došlo k poškození dobrého jména klubu,“ pokračoval Kubíček. Zároveň však dodal, že fotbalisté mají možnost pokutu smazat v případě, že v příštích kolech předvedou kvalitní výkon s maximálním nasazením. Za každé vydařené kolo by tak hráči odmazali z pokuty 100 000 korun.

Pulpit tak ve své premiérové sezóně v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži nedovede tým až do samotného závěru soutěže. O jeho nástupci pro příští sezónu se čile spekuluje, v Olomouci se k tomuto tématu však vyjadřovat nechtějí.

Reklama

Související témata: