Hlavní obsah

Brno - Ostrava 0:0Šlágr Brna s Ostravou bez branek, Teplice zůstávají třetí

Pondělní dohrávka 27. ligového kola nabídla moravské derby. V přímém souboji o účast v Poháru UEFA přijel na půdu Brna ostravský Baník. V divácky atraktivním utkání branka nepadla a tak si oba týmy rozdělily po jednom bodu. Na třetí příčce tak zůstávají s jednobodovým náskokem na pondělní soupeře fotbalisté Teplic.

Článek

Utkání mělo od začátku spád a hra se přelévala ze strany na stranu. Do první příležitosti se dostali hráči Baníku. V šesté minutě se ke střele z dvanácti metrů dostal Tchuř, jeho pokus však brankář Lejsal dokázal vyrazit a následně také odkopnout před dotírajícím Mičolou.

Brňané postupem času přebrali otěže utkání a hrozili především po centrech z pravé strany, kde se pohyboval Petr Pavlík. Na trávníku se ještě během první třicetiminutovky přiostřilo a odnesl to obránce Řezník. Po úderu do hlavy od Besty musel hřiště opustit na nosítkách s podezřením na otřes mozku a na jeho místo nastoupil Bystroň.

Mičolovu střelu zastavila tyč

Ve 39. minutě vystřelil ostravský Mičola, ale jeho rána skončila pouze na pravé tyči branky Martina Lejsala. Prakticky z protiútoku se do šance dostali i domácí. Na centrovaný míč vystartoval Besta a proti němu brankář Vašek, který mimo pokutové území musel hlavičkovat. Následnou střelu nedokázal Střeštík nasměrovat mezi tři tyče.

Dvě minuty před koncem poločasu se ke střele dostal ještě ostravský kapitán Marek, ale jeho střela šla těsně vedle. Do kabin se tak šlo za nerozhodného výsledku a diváci s napětím čekali, co mužstva předvedou ve druhé půli.

Střeštík minul prázdnou branku

Veliká příležitost ke skórování se naskytla v 51. minutě brněnskému celku. Besta se natlačil až před gólmana Vaška, který jeho pokus pouze vyrazil. Míč se dostal až ke Střeštíkovi, který z pěti metrů trestuhodně přestřelil poloprázdnou branku.

Aktivněji hrající domácí drželi míč na svých kopačkách a Baník nepouštěli do útočných akcí. Hosté tak hrozili především ze standardních situací. Jednu z nich musel po střele Otepky v 70. minutě na poslední chvíli zachraňovat Lejsal. V samotném závěru se hřiště zahalilo do kouře z dýmovnic, které na hřiště vhodili neukáznění fanoušci.

V utkání nakonec branka nepadla a Ostrava díky zisku jednoho bodu za remízu zůstává na čtvrté příčce před Brnem. Třetí jsou s jednobodovým náskokem Teplice.

Brno - Baník Ostrava 0:0
ŽK: Polách, Besta, Dvorník - Vašek, Magera. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Lhoták. Diváci: 9550.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Dvorník, Trousil, Siegl - Pavlík (71. Baláž), Polách, Večeřa, Střeštík - Besta, Došek (66. Wagner). Trenér: Uličný.
Baník: Vašek - Řezník (38. Bystroň), Bolf, Neuwirth, Čoupek - Mičola (74. Rajtoral), Marek, Otepka, Tchuř (87. Zeher) - Svěrkoš, Magera. Trenér: Večeřa.
Gambrinus liga, 27. kolo:
Slavia - Žižkov 0:3on-line
Branky: 10. Koukal, 45. Šťastný (z pen.), 90. Švancara
Bohemians 1905 - Sparta 0:0on-line
Kladno - Zlín 2:2on-line
Branky: 32. Klinka, 52. Bartoš - 28. a 50 Žůrek
Mladá Boleslav - Plzeň 3:0on-line
Branky: 4. Rajnoch, 14. Hrdlička, 68. Sedláček
České Budějovice - Teplice 1:0on-line
Branka: 23. Svátek
Jablonec - Olomouc 2:0on-line
7. Valenta, 49. Necid
Most - Liberec 0:1on-line
Branka: 9. Radzinevičius
Brno - Ostrava 0:0on-line

Reklama

Související témata: