Hlavní obsah

Ostravského Řezníka propustili z nemocnice, Bestu předvolala disciplinárka

Ostravský fotbalista Radim Řezník byl propuštěn z nemocnice po těžkém otřesu mozku, který mu svým faulem v pondělním ligovém utkání způsobil brněnský útočník Aleš Besta. Baník stále zvažuje možnost, že dá fotbalovým orgánům podnět k dodatečnému prošetření incidentu. Disciplinární komise ČMFS reagovala předvoláním Besty na své zasedání ve středu 30. dubna.

Článek

Besta přiznal, že jej zranění soupeře mrzelo. Ještě večer po zápase navštívil zraněného soupeře v Úrazové nemocnici v Brně a v úterý jej svým vozem odvezl domů do Ostravy. "Při večerní návštěvě v nemocnici mi Řezník řekl, že nemá jak se dostat domů. Proto jsem se hned nabídl, že jej odvezu. Hlavičkový souboj jsem chtěl vyhrát, loktem jsem soupeře trefil neúmyslně. Moc mě mrzí, že situace takto dopadla," řekl Besta. Cesta obou hráčů proběhla v pohodě. "Bavili jsme se o fotbale. Hlavně jsem rád, že se Řezníkovi nestalo nic vážného a za dva dny by už měl začít trénovat," dodal brněnský útočník.

Besta udeřil Řezníka loktem ve výskoku do hlavy a za svůj nešetrný zákrok dostal od hlavního rozhodčího žlutou kartu. Takový trest je však pro vedení ostravského klubu nepřijatelný. Brněnský fotbalista se Řezníkovi za svůj zkrat omluvil, Baník se s tím však zřejmě nespokojí.

"Je hezké, že se Besta omluvil, ale za své jednání na hřišti by měl nést zodpovědnost. Ještě prostudujeme videozáznam a rozhodneme se, co dále. Myslíme si, že by se tím měly určitě dále zabývat fotbalové orgány," řekl ČTK mluvčí klubu Igor Bruzl a naznačil, že Ostrava bude pro svého odchovance ve službách Brna zřejmě požadovat ještě dodatečné disciplinární potrestání.

Besta předvolán před disciplinárku

Na svém mimořádném zasedání rozhodla také Disciplinární komise o předvolání Aleše Besty na středu 30. dubna, kdy povede na základě zprávy delegáta zápasu Jiřího Jiruše s hráčem disciplinární řízení.

Ostravský obránce Řezník strávil noc v brněnské nemocnici. Lékaři hned poté, co ho sanitka přivezla ze stadiónu, diagnostikovali těžký otřes mozku a fotbalistu si raději nechali do rána na pozorování. Nyní je zadák české reprezentační jednadvacítky v domácím léčení.

"Dostal nákrčník, dobu léčení zatím nelze odhadnout. Kromě několika sekund onoho momentu, kdy dostal ránu do hlavy, si naštěstí pamatuje všechno," uvedl Bruzl.

Reklama

Související témata: