Hlavní obsah

Komise rozhodčích zastavila činnost také Fraňkovi s Jílkem

Fotbaloví rozhodčí Jan Jílek a Pavel Franěk si nuceně odpočinou od řízení zápasů první ligy. Budou tak pykat za své chyby v řízení 26. a 27. prvoligového kola, stejně jako další delegovaní asistenti či delegáti. Rozhodla o tom v úterý komise rozhodčích fotbalového svazu, která omezila činnost i Petru Mikelovi a Pavlu Moudrému za chyby v druhé nejvyšší soutěži.

Článek

Informoval o tom sekretář komise Josef Krula. Komise současně dala podnět disciplinární komisi na zahájení řízení s brněnským hráčem Alešem Bestou za faul na Radima Řezníka.

O Fraňkově chybě se vědělo od chvíle, kdy v pondělním utkání Brno - Ostrava nevyloučil domácího Bestu za úder loktem na hlavu hostujícího Řezníka. Sudí celou situaci podle svých vyjádření neviděl, ovšem nepomohli mu ani jeho kolegové, kteří také nebudou nasazováni na další prvoligové zápasy. Asistent Miroslav Zlámal si odpočine tři zápasy i za to, že špatně posuzoval ofsajdové situace, čtvrtý sudí Drahoslav Drábek nebude nasazen dvakrát.

Až do konce prvoligové soutěže si už nezapíská Jan Jílek, který chyboval v předchozím kole v utkání Bohemians 1905 - Brno. "Byla mu omezena delegace na tři utkání za nejednotný postup při udělování osobních trestů a nenařízení penalty ve prospěch hostujícího mužstva," uvedl v prohlášení sekretář rozhodčích. Delegát Pavel Drahoš nebude nasazován dokonce na pět nejbližších zápasů.

Podobně tvrdé postihy si odnesli také sudí, kteří rozhodovali ve 23. kole druhé ligy duel Vítkovice - HFK Olomouc. Hlavní Jaroslav Moudrý totiž po záměně hráče napomenul a následně vyloučil hostujícího Jaroslava Josefíka; komise Moudrému zastavila činnost na čtyři zápasy. K situaci navíc došlo po intervenci asistenta Martina Večeři, který bude chybět ještě o zápas více.

V druhé lize chyboval také sudí Petr Mikel, který nenařídil penaltu v zápase 22. kola mezi Duklou Praha a Hlučínem ve prospěch pražského klubu a dopustil se i dalších chyb. Delegace mu byla omezena na tři zápasy.

Reklama