Hlavní obsah

Sňozík: Nálada v týmu je teď o dvě stě procent lepší

Brankářská jednička fotbalistů Bohemians 1905 si nemůže vynachválit zlepšenou atmosféru, která panuje po odvolání Zbyňka Busty z pozice hlavního kouče a jeho nahrazení Michalem Zachem. „Trenér Zach s námi neustále diskutuje, zajímají ho naše názory, i když má konečné slovo,“ tvrdí Sňozík, který je současně přesvědčený, že se Bohemka v nejvyšší soutěží na úkor Mostu a Kladna zachrání.

Článek

V tabulce máte na sestupové místo k dobru jediný bod. Věříte, že pozici udržíte?

Určitě. Jdeme herně nahoru a jsem přesvědčen, že se zachráníme na úkor Mostu s Kladnem.

Potěšil vás bod v posledním zápase proti Spartě?

Abych se přiznal, tak jsem věřil, že Spartu porazíme. Ale když se na to podívám reálně, remíza byla spravedlivá. Po zápase jsme byli spokojeni všichni, jen pro lidi by bylo lepší, kdyby to skončilo 3:3 a zařvali si.

Na jaře to s vaším týmem v jednu chvíli vypadalo hodně špatně. Kde nastal zlom?

Odrazovým můstkem byl zápas v Mostu, kde jsme vyhráli a posunuli se nad hladinu sestupu. Je to klišé, ale od té doby jdeme zápas od zápasu. Snažíme se v každém utkání bodovat naplno, po třicátém kole to sečteme a věřím, že budeme třetí od konce.

Sledujete hodně počínání svých největších rivalů v boji o záchranu?

Ne, koukám jen na naše zápasy. Ani skoro pořádně nevím, s kým hraje Most a Kladno. My to stejně neovlivníme. Musíme se soustředit na sebe a počítat naše body.

Pomohly mužstvu změny v realizačním týmu, konkrétně odvolání trenéra Busty?

Hrozně moc. Projevilo se to na náladě i na výsledcích, těšíme se na každý trénink.

A taky na tom, že jste zase začal chytat. Jak jste nesl dobu, kdy šel do branky místo vás Lukáš Zich?

Každý, kdo nehraje, to nese špatně. Ale mně bylo jedno, jestli se liga zachrání se mnou nebo s Lukášem Zichem.

Jaký je vůbec váš vztah se Zichem?

Když mám mluvit za sebe, tak spolu nemáme jediný problém. Když chytal, držel jsem mu palce. My jsme tady všichni od toho, abychom pomohli Bohemce, a neřešíme, jestli hraje ten nebo ten.

Překvapilo vás, že trenér Busta nechal v brance vašeho konkurenta i poté, co vám vypršel trest za vyloučení?

Já nevím, proč jsem nechytal, protože jsme s trenérem Bustou moc nekomunikovali. Bylo to jeho právo: on byl můj nadřízený a já jsem tady od toho, abych trénoval. Rozhodl se a se mnou to neřešil.

Teď je komunikace lepší?

Zlepšila se asi tak o dvě stě procent, stejně jako nálada v týmu. Trenér Zach s námi neustále diskutuje, zajímají ho naše názory, i když má konečné slovo. Můžeme se mu svěřit se vším, což je radikální změna.

Reklama

Související témata: