Hlavní obsah

Společnost SIAD mostecký klub městu neprodá

MOST

Stále ještě prvoligový fotbalový klub v Mostu zůstane i nadále v rukou společnosti SIAD. Vedení společnosti přehodnotilo chystaný prodej klubu do rukou města a podporovalo by jej i ve druhé lize, do níž patrně po skončení sezony sestoupí. V klubu zůstane prezidentem nadále Petr Kabíček, který už pomalu spřádá plány na přestavbu mužstva a návrat do nejvyšší soutěže.

Článek

"Po zvážení současné situace a výsledků prvního týmu jsme se rozhodli nabídku stáhnout a pečovat o klub dál," řekl ve středu Kabíček, který už šance Mostu na přežití v první lize nevidí příliš reálně. "Řekněme, že ta šance je zhruba patnáctiprocentní. Za těchto podmínek je odchod nevhodný, jsme v blátě až po kotníky," dodal. Neodejde ani on sám, i když už o svém konci ve vedení hovořil jako o hotové věci. "Zůstávám na věky věků," prohlásil s nadsázkou.

Teď jej prý čeká nový úkol. Po sestupu chce tým vrátit do nejvyšší soutěže, k čemuž mu má dopomoci fungující mládežnická akademie. "Dorost míří do první ligy, žáci ji už také hrají, odchovance se daří zapracovat do seniorských týmů. Na tom se už dá stavět," prohlásil Kabíček. Počítá s tím, že na chodu akademie se bude i nadále významně podílet město.

Okamžitý návrat nebo přebudování týmu?

Mostecké vedení po skončení sezóny rozhodne, zda bude usilovat o okamžitý návrat, nebo tým zcela přebuduje. "Koncepce je ale každopádně stále stejná. Vlastní odchovanci napůl s mladými cizinci a k nim tři čtyři zkušení hráči," popsal Kabíček.

Řada mosteckých hráčů už pomalu přemýšlí o tom, kam po sezóně zamíří, ale vedení je pouštět ve velkém nehodlá. "Největší zájem je o Gedeona, až se nám z toho točí hlava. Chce, bojuje, zaslouží si hrát výš," jmenoval mostecký prezident jediného hráče, kterého je ochoten pustit. "Dokončíme soutěž a podle posledních výkonů se rozhodneme, jak a s kým budeme pokračovat," dodal. Jasno prý není ani o budoucnosti trenéra Roberta Žáka.

Vloni hospodařil klub s rozpočtem 75 miliónů korun, pro letošek mu stačily dvě třetiny. To se nezmění ani po sestupu. "Když chcete hrát na trochu slušné úrovni, padesát miliónů je minimum. Je to i tím, že máme dost velké splátky za rekonstrukci stadionu," vysvětlil. Aby rozpočet naplnil, hodlá prodat i některé hráče, ale víc než s dvěma velkými odchody nepočítá. Nejvýznamnější letní změna se tak má dotknout jen názvu. Od nové sezóny budou fanoušci chodit na FK Baník Most.

Reklama

Související témata: