Hlavní obsah

Nejpřijatelnější los má v boji o záchranu poslední Most

PRAHA

Už jen tři kola zbývají do konce první fotbalové ligy, ve kterých se mimo jiné rozhodne o tom, který z týmů ohrožených sestupem nakonec sestoupí. Blízko k tomu má poslední Most, který ztrácí pět bodů na čtrnáctou příčku. Lámat chleba se tak bude nejspíš hlavně mezi Kladnem a Bohemians 1905, kteří jsou jen o bod lepší než předposlední Středočeši.

Článek

Tajenka ohledně dvou týmů, které budou nuceny po sezóně 2007/08 opustit českou nejvyšší fotbalovou soutěž, se pomalu odkrývá. Ve hře je už jen devět bodů, o které se zachraňující celky budou prát. Nejhorší výchozí pozici mají v tuto chvíli jednoznačně Mostečtí, kteří se na chvostu tabulky krčí s dvaceti body a pětibodovou ztrátou na nesestupové 14. místo.

Všechna tři mužstva, mezi kterými se s největší pravděpodobností rozhodne o dvou sestupujících, mají stejný program v posledních třech ligových duelech. Všechny odehrají své zápasy 28. kola venku, poté se naposledy představí svým fanouškům a ligu ohrožená trojice zakončí na hřištích soupeřů.

Pomůže Mostu příznivější los?

Nejpřijatelnější los se zdá mít poslední Most. Soupeři jako Žižkov, Zlín a Plzeň nejsou z těch, kteří by nebyli k poražení. Navíc se všechny tyto tři týmy pohybují v relativně klidném středu tabulky a nečeká je, tak jako Mostecké, boj o bytí a nebytí. Kladno se po silné Ostravě potká s Olomoucí a ligu zakončí na teplických Stínadlech. Klokany po souboji se Zlínem také nečeká soupeř z nejlehčích. Budou-li chtít vážně přemýšlet o záchraně, v zápasech s Teplicemi a v Ostravě musejí urvat nějaké body.

Pakliže by týmy zespodu tabulky skončily se stejným bodovým ziskem, podobně jako v případě umístění o titul by rozhodovaly výsledky ze vzájemných zápasů. V těch má nejhorší bilanci Most, jenž kromě dvou remíz s Kladnem nezískal navíc ani bod. Se Středočechy mají navíc horší bilanci, jelikož Severočeši inkasovali víc branek na vlastním hřišti.

V minitabulce vzájemných zápasů tří týmů bojujících o udržení si nejlépe vedli Bohemians 1905. Tým z Vršovic se může opírat hlavně o senzační zápas 25. kola v Mostě, kde Klokani otočili utkání a vyhráli 4:2. Ze vzájemných zápasů získal tým nováček soutěže sedm bodů, o bod hůře jsou na tom fotbalisté Kladna. Most se dvěma body je i v této tabulce poslední.

Vzájemné zápasy týmů, které jsou v největším sestupovém ohrožení:
kolo:utkání:výsledek:
7.Most - Kladno2:2
10.Kladno - Bohemians 19052:1
11.Bohemians 1905 - Most1:0
21.Kladno - Most1:1
24.Bohemians 1905 - Kladno1:1
25.Most - Bohemians 19052:4
Zbylá ligová utkání týmů ohrožených sestupem:
Program 28.kola:
Baník Ostrava (4.) - Kladno
Viktoria Žižkov (11.) - Most
Zlín (8.) - Bohemians 1905
Program 29.kola:
Most - Zlín (8.)
Bohemians 1905 - Teplice (3.)
Kladno - Olomouc (9.)
Program 30. kola:
Teplice (3.) - Kladno
Viktoria Plzeň (10.) - Most
Ostrava (4.) - Bohemians 1905

Čísla v závorze znamenají aktuální umístění týmu v tabulce.

Minitabulka tří týmů, které jsou v největším sestupovém ohrožení:
1.Bohemians 19057 bodů
2.Kladno6 bodů
3.Most2 body

Reklama

Související témata: