Hlavní obsah

Brněnský fotbalista Besta dostal za zranění soupeře pokutu 80 000

Pokutou 80 000 korun potrestala ve středu disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu brněnského záložníka Aleše Bestu, který v pondělním ligovém utkání loktem udeřil do hlavy Radima Řezníka z Ostravy. Hráč Baníku skončil po jeho zákroku na konci prvního poločasu s těžkým otřesem mozku v nemocnici, v úterý byl propuštěn do domácí ošetření.

Článek

Disciplinární komise konstatovala, že Besta hrál bezohledně, riskantně a s použitím nepřiměřené síly. K zastavení činnosti však nesáhla.

"Besta se omluvil, svého činu lituje a hlavně to bylo v souboji o míč. Za tohoto stavu je finanční pokuta dostačující, taková je naše praxe," řekl ČTK předseda disciplinárky Alexander Károlyi. Hlavní rozhodčí Pavel Franěk udělil Bestovi za faul žlutou kartu. "Jiný názor, že jej měl vyloučit, měl delegát zápasu i komise rozhodčích," uvedl Károlyi.

Komise dále zastavila nepodmíněně na dvě utkání činnost Lukáši Magerovi z Baníku Ostrava a Michaeli Žižkovi (Dynamo č. Budějovice) za osmé napomenutí žlutou kartou. Za čtyři žluté karty si jeden zápas nezahrají Filip Dort (Slovan Liberec), Jiří Kladrubský (Sparta Praha), Vlastimil Stožický (SIAD Most) a Xavier Herve Zengue z Viktorie Žižkov. Stejný trest dostal i Michal Vorel ze Slavie Praha, který byl vyloučen v zápase s Viktorií Žižkov.

Dva zápasy si nezahrají Moravčík a Schön

Ve druhé lize si dva zápasy za osmou žlutou kartu nezahrají Ján Moravčík z Hlučína a Michal Schön z Vítkovic. Na jedno utkání za čtyři žluté karty mají distanci Vladislav Palša (Dukla Praha), Matěj Štochl (Marila Příbram) a Roman Švrček (FC Hlučín).

Za vyloučení dostal podmíněný trest na jeden zápas ještě Peter Horkavý ze Sparty Krč.

Disciplinární komise rovněž zastavila disciplinární řízení s Jaroslavem Josefíkem z 1. HFK Olomouc, kterému rozhodčí Jaroslav Moudrý udělil v utkání druhé ligy s Vítkovicemi druhou žlutou kartu znamenající vyloučení omylem. Napomenutí měl obdržet jiný hráč.

Reklama