Hlavní obsah

Fotbalová Sparta chce udělat poslední krok k titulu

Nejvyšší fotbalová soutěž finišuje a po 28. kole může mít Gambrinus liga staronového šampióna. Pokud Sparta porazí v neděli Brno a Slavia prohraje pondělní dohrávku v Olomouci, bude letenský klub slavit obhajobu titulu. „Když zápas s Brnem zvládneme, budeme už mít titul skutečně na dosah,“ říká kapitán Sparty Tomáš Sivok.

Článek

Reprezentant v dresu Sparty si ovšem uvědomuje, že Brno je silný protivník. Navíc Moravané bojují o třetí místo v tabulce a poslední dvě kola jim příliš nevyšla. Nejprve překvapivě prohráli na hřišti Bohemians 1905 1:3 a v pondělí remizovali s Ostravou 0:0. „Poslední kroky bývají vždy nejtěžší, ale ve Spartě je výborná parta se spoustou zkušených hráčů,“ uvedl Sivok.

Motivace je ale obrovská a pátý celek tabulky by pro svěřence Michala Bílka neměl být neřešitelným oříškem. „Všichni si uvědomujeme, že nás čeká zřejmě klíčový zápas celé sezóny. Jsem ale přesvědčený, že máme dostatek vnitřní síly na zvládnutí jednoho z rozhodujících momentů. Je dobře, že hrajeme doma, spoléháme na podporu od našich fanoušků,“ věří v zaplněnou Axa Arénu Michal Kadlec.

Na Spartu letos chodí v průměru 8661 diváků, lepší návštěvy má jen ostravský Baník. „Fanoušci především na jaře opět vytvářejí výbornou kulisu. Všichni v kabině doufáme, že jich na Brno a Ostravu přijde co nejvíc,“ zve na finiš sezóny Kadlec. „Samozřejmě věříme, že nám tradičně pomůžou i fanoušci. Jsou před námi poslední dva domácí ligové zápasy v sezóně a chceme si je společně s našimi skvělými fandy užít,“ dodává Sivok.

Jeden velký rudý kotel

Dobrou zkušenost s podporou příznivců má i trenér Michal Bílek. Před rokem Sparta na jaře kráčela za titulem a na Letnou v posledních dvou kolech zamířilo 37 659 diváků. Podobným návštěvám by se vedení Sparty nebránilo ani letos. „Spoléháme i na podporu fanoušků, doufám, že jich přijde co nejvíc a budou fandit stejně dobře jako při posledních domácích zápasech. V loňské sezóně se při rozhodujících zápasech náš stadión změnil v jeden velký rudý kotel a doufám, že to tak bude i letos,“ přeje si trenér Michal Bílek.

„O vstupenky je velký zájem a to nás samozřejmě těší. Všem fandům, kteří lístek ještě nemají chci jménem klubu vzkázat, že je Sparta potřebuje tak ať neváhají a přijdou v neděli večer na fotbal,“ uzavřel ředitel komunikace Sparty Jakub Otava. Nedělní zápas proti Brnu začíná před televizními kamerami ve 20:15.

Reklama

Související témata: