Hlavní obsah

Ostrava - Kladno 4:1Baník si poradil s Kladnem a poskočil na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Mičola 1 : 0
48. Svěrkoš 2 : 0
52. Zeher 3 : 0
80. Klinka 3 : 1
88. Rajtoral 4 : 1

Fotbalisté Ostravy porazili Kladno 4:1 a nejméně do neděle se usadili na třetím místě, které je vstupenkou do Poháru UEFA. Favorit se se zachraňujícím soupeřem dlouho trápil, ale první gól Mičoly domácí uklidnil a zápas pak dovedli k přesvědčivému vítězství. Nejlepší ligový střelec Václav Svěrkoš si jedním zásahem vylepšil konto na 14 branek.

Článek

I bez distancovaného kanonýra Magery vyladil ostravský trenér Večeřa základní sestavu do vyloženě ofenzivní podoby, ale i s kreativním středopolařem Lukešem měl Baník dlouho co dělat s kompaktní obranou soupeře.

Hosté drželi Ostravu zkrátka. Domácí se sice tlačili dopředu, ale defenzivní pavučinu svého soka nedokázali rozplést překvapivou finální přihrávkou. Drobného zaváhání vzadu se Středočeši dopustili ve 12. minutě, Zeher však po zemi trefil náruč brankáře Pavlíka.

Kladno na Bazalech pouze nebránilo. Když se otevřel prostor, útočilo i v pěti mužích a favorita vylekalo v několika nebezpečných situacích. Vašek však musel zasáhnout jen v 31. minutě proti Krobově pokusu z rohu velkého vápna. Pak už Ostrava prolomila hradby hostující defenzivy. Než se hosté po jednom z rychlých protiútoků stačili srovnat v zadní linii, posunul míč Svěrkoš ze středu k pravé čáře na Lukeše, Mičola po jeho centru předskočil beka a hlavou zamířil přesně pod břevno.

Z domácího celku spadl stres a větší pohoda uvolnila jeho svázaný projev. Svěrkoš v závěru poločasu z úhlu proti Pavlíkovi ještě neuspěl, ale hned po pauze se po Mičolově pasu za obranu trefil kladenskému brankáři mezi nohy. Účty za podzimní třígólový výprask v Kladně dorovnal už o čtyři minuty později Zeher, který se po trestném kopu Otepky prosadil hlavou.

Baník v závěru ubíral z tempa až na úplné minimum a soupeř toho využil. Další brejk dokázal úspěšně dohrát Klinka, jenž deset minut před koncem hlavou zblízka překonal Vaška. Ani to však nevyrušilo Ostravany z bohorovného klidu. Až když se z tribun ozval nespokojený pískot, vyškolil Svěrkoš hostující obranu a Rajtoral po jeho přihrávce z hranice pokutového území usmířil diváky čtvrtým gólem.

Reklama

Související témata: