Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 1905 0:0Bohemians ve Zlíně uhráli důležitý bod v boji o záchranu

ZLÍN

Fotbalisté Bohemians 1905 v duelu 28. kola první ligy uhráli bezbrankovou remízu ve Zlíně, která jim může hodně pomoci v jejich boji o záchranu v nejvyšší soutěži. "Klokani" v sobotu natáhli šňůru neporazitelnosti na pět zápasů a na 14. místě mají dvoubodový náskok na první sestupovou pozici, na níž po sobotní prohře v Ostravě zůstalo Kladno.

Článek

Zlín naopak prodloužil svůj zmar v duelech na domácí půdě, kde v nedávné minulosti ztrácel body jen minimálně. Tým kouče Pavla Hoftycha na Letné ani počtvrté za sebou nedokázal skórovat a domácí fandové svůj tým na konci vyprovodili do kabin pískotem.

Nepříliš záživný zápas je ani příliš nadchnout nemohl. Zlínští sice v úvodu několikrát zahrozili svými útočníky Žůrkem a Pacandou, ale jejich tristní zakončení jen potvrdilo současnou zlínskou ofenzivní neškodnost. Obrana "klokanů", z níž před zápasem kvůli svalovým problémům vypadl zkušený stoper Rada a doplnil na marodce svého parťáka Nikla, tak mnoho vážných situací řešit nemusela.

Domácím nepřidalo ani zranění špílmachra Šmahaje, který po tvrdém faulu Karala musel předčasně opustit hřiště na nosítkách. Bohemians se neupínali jen k bránění remízy, ale i útočné pokusy Pražanů ve finální fázi brzdila řada nepřesností. Několik nadějných průniků nedotáhl do konce uzdravený Rezek, jinak se hosté k ohrožení Baránkovy brány téměř nedostali.

Dlouhé čekání Zlína na domácí zásah těsně po přestávce znovu neukončil Žůrek, který po vysunutí Zúbka mířil velmi nepřesně, s trestným kopem pak proti brankáři Sňozíkovi neuspěl ani Kraus. Neúspěchem skončily i další výpady Bohemians, kteří v závěru převzali iniciativu. Útočník Škoda nezužitkoval pas Rezka, v samém závěru mohli Pražané ještě rozhodnout, ale ránu střídajícího Slezáka zblokoval obránce Kroča a na centr Ordoše ve výhodné pozici jen těsně nedosáhl Bartek.

Reklama

Související témata: