Hlavní obsah

Jsme o další bodík blíž záchraně, těší kouče Bohemians 1905 Zacha

Souboj o záchranu na dálku. I tak by se dala označit dvě sobotní utkání osmadvacátého kola první fotbalové Gambrinus ligy. Zatímco Kladno v Ostravě neuspělo, Bohemians 1905 si ze Zlína vezou cenný bod za bezbrankovou remízu. Před Kladnem tak nyní mají na čtrnácté pozici dvoubodový náskok. „Naše remíza situaci dramaticky neřeší, ale máme to pořád ve svých rukou,“ řekl kouč Pražanů Michal Zach.

Článek

Trenérovi Zlína Pavlu Hoftychovi po bezbrankové remíze s Bohemians 1905 přidělaly starosti zranění dvou tradičních opor. Bojovný zápas nedohrál klíčový záložník David Šmahaj s pochroumaným kotníkem, který střídal už po půlhodině hry, a také krajní bek Miloslav Penner. Ten po srážce se spoluhráčem Vrtělkou měl problémy s páteří. Hoftych připustil, že nucená střídání hru Zlína negativně ovlivnila.

"Střídání Šmahaje naší hru rozhodilo, přibylo tam víc nepřesností a kombinace v útočné fázi už nebyla na takové úrovni jako na začátku. Když odešel Penner, tak zase působila chaoticky naše obrana, ale stopeři a hlavně Zbožínek ten konec zvládli velmi dobře," uvedl Hoftych.

Trápení jeho týmu v zakončení mu vadí, hlavně střelecká impotence na domácím hřišti, kde domácí nedali už čtyři zápasy za sebou branku. "V sobotu jsme se nedostali do zakončení tolik jako třeba před týdnem v Kladně, kde se dvakrát trefil Žůrek. Nezbývá nám než doufat, že sérii zlomíme příští zápas a rozstřílíme Brno," věřil Hoftych, který remízu s Bohemians označil za zaslouženou.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/129194-klokani-ziskali-dalsi-bod-kladno-prohralo-v-ostrave.html">Více o sobotních zápasech GL najdete ZDE:</a></td></tr></tbody>

Stejný názor měl i trenér Bohemians 1905 Michal Zach, pod jehož vedením "klokani" ani ve čtvrtém zápase za sebou neprohráli. Zach před utkáním musel řešit, kdo zastoupí zkušeného Radu ve středu obrany. Pražanům se tak rozpadla stoperská dvojice, vedle Rady vypadl i jeho parťák Marek Nikl. "Výpadek Rady naše plány narušil, ale Lukáš s Pávkem odehráli zápas bezchybně," chválil Zach novou dvojici ve středu defenzivní čtveřice.

Bohemians stejně jako před týdnem se Spartou uhráli bezbrankovou remízu a Zach si všiml několika stejných průvodních jevů. "I teď jsme hráli místy dobře kombinačně a dostávali se do blízkosti branky, ale ve finální fázi nám chybí kvalita," řekl Zach.

Bodu získaného ve Zlíně si cení, přesto prý Bohemians zdaleka nemají vyhráno, přestože mají dvě kola před koncem dvoubodový náskok na patnácté Kladno, které prohrálo v Ostravě. "Kladno jsme nesledovali, musíme si to uhrát sami a na nikoho nespoléhat. Naše remíza situaci dramaticky neřeší, ale máme to pořád ve svých rukou a o další bodík jsme záchraně blíž," dodal Zach.

Reklama

Související témata: