Hlavní obsah

Nedáváme góly a lehce inkasujeme, našli příčiny sestupu Mostečtí

PRAHA

SIAD Most nepřežil v nejvyšší soutěži svoji třetí sezónu. Mužstvo, složené z laciných zahraničních fotbalistů a domácích mladíků, v němž zejména letos na jaře výrazně absentovala větší zkušenost, se ale k sestupu odsoudilo samo. Střeleckou nemohoucností a bídnou obranou. „Dokážeme si vytvářet šance, ale neproměňujeme je. Dostáváme také laciné góly a zejména na podzim jsme zbytečně prohrávali koncovky zápasů,“ vypočítal hlavní příčiny trenér Robert Žák.

Článek

„Máme dost svých hráčů a z těch musíme vybrat ty, kteří budou ochotni ještě víc pracovat. Mužstvo je pak třeba doplnit tak, aby bylo konkurenceschopné. Jsme klub, který žije z prodeje hráčů, na tom se těžko něco změní, takže ti nejlepší budou zase odcházet. Samozřejmě nám na jaře chyběly Toleskiho góly a v obraně Hinaultova spolehlivost,“ dodal kouč, který nevidí důvod, proč by v práci na severu Čech nepokračoval.

Most na jaře docela dobře nadechoval k záchraně. Porazil Mladou Boleslav, bod si přivezl z Kladna, kde byl lepším týmem. Po výhře nad Českými Budějovicemi se zdálo, že je z nejhoršího venku. Jenže...

„Selhali jsme v Jablonci a nešťastně prohráli v závěru v Brně. Definitivní zlom nastal v domácím utkání s Bohemians. Tahle porážka poslal tým psychicky dolů. Další tři následující prohry naši situaci už jen dál tlačily do beznaděje. Ještě na Žižkově jsme se mohli vítězstvím pokusit o zvrat, ale znovu jsme doplatili na naše problémy, které nás provázejí celou sezónu a o nichž už jsem mluvil. Hlavně zoufalá koncovka,“ dodal kouč.

Pilař: nejsme tým

„Je to veliké zklamání. My jsme se domnívali, že jedním zápasem strhneme celou sezónu, ale šest porážek v řadě, to je prostě moc. Nedáváme šance, dostáváme laciné góly... Podle mne nefungujeme jako mužstvo a v takovém případě prostě nemáme v lize co dělat,“ pustil se do kritiky týmu mostecký kapitán Tomáš Pilař.

„Celou sezónu stojíme na jednom místě. Po každém utkání se divíme, jako jsme zase udělali chyby... Nemá cenu to dál rozvádět. V neděli jsme na Žižkov jeli s tím, že si musíme pohlídat jejich standardky a nakonec jsme z jedné dostali rozhodující gól. Nechali jsme tam volného hráče. Zase se tomu všichni divili. To je pořád dokola. Zkrátka nedokážeme jako mužstvo účinně bránit a efektivně útočit. Je to jen o tom, co se komu individuálně povede. To je málo. Teď budeme přemýšlet, co dál,“ mávl beznadějně rukou Pilař.

Reklama

Související témata: