Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 1:2Šeda při premiéře vychytal Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Rajnoch 0 : 1
69. Řezníček 0 : 2
73. Jun 1 : 2

TEPLICE

Brankář Šeda při ligovém debutu až na jedinou výjimku pochytal všechny teplické střely, a protože jeho spoluhráči předvedli maximální produktivitu a ze dvou střel mezi tyče dali dva góly, slavila Mladá Boleslav výhru. „Přitom jsem byl strašně nervózní,“ přiznával Jan Šeda. „Premiéru zvládl velmi dobře,“ mnul si ruce radostí Karel Staner, trenér Mladé Boleslavi.

Článek

Přitom 1. půle byla v režii domácích, hrálo se jen na polovině hostů. Tepličtí dobře kombinovali, ve středu pole byli nápaditější, leč při finálním řešení ofenzivy zcela stereotypní. Většina útoků končila vysokými míči, které hostující zadáci Rolko, Procházka či Ševinský lehce odvraceli. „Ztráceli jsme většinu míčů, vůbec jsme se neudrželi na půli soupeře, ale obrana fungovala skvěle,“ věděl Staner.

Když Severočeši volili hru po zemi, musel brankář Šeda tasit vybrané zákroky. První hned v 10. minutě, kdy zprava prošel do velkého vápna Doležal a zpětnou přihrávkou našel na malém vápně Smejkala, jenže toho gólman Středočechů vychytal, poradil si i s křížnou ránou Rosy po narážečce s Verbířem, Doležal a Jun pak těsně minuli. A když už hosté při rohu jedinkrát propadli, hlavičku Kleina zastavil u tyče Poláček.

Po obrátce Teplice oněměly: Hrdlička zahrál od půlky přímý kop na hlavu Rajnocha a první míč směřující na domácí svatyni znamenal vedení hostů. „Zbytečná branka po zbytečném faulu. A neobsazený nejnebezpečnější hráč soupeře,“ zlobil se Petr Rada, trenér Teplic.

Když pak po rohových kopech Šeda bravurně na čáře lapil hlavičky Smejkala a Kleina, začaly se nad teplickými sny o třetí příčce stahovat temná mračna. „To byly dva nejtěžší zákroky zápasu,“ vyprávěl brankář hostů. Význam jeho zákroků pak po brejku Michala Sedláčka střelou podél padajícího Vaška podtrhl Jakub Řezníček, který se minulý týden popral na diskotéce v Příbrami a sok z bitky údajně skončil na jednotce intenzivní péče a má přeraženou čelist. „K tomu nemám co říct,“ pronesl stroze po zápase.

Za čtyři minuty domácím svitla naděje: po rohu Verbíře se hlavou prosadil Jun - 1:2. A z dalšího útoku Mareš připravil tutovku Verbířovi, ale Šeda levačkou reflexivně vyrazil. „V závěru to byla křeč. Už nemáme boj o Pohár UEFA ve své moci,“ posteskl si Rada.

Teplice - Mladá Boleslav 1:2 (0:0)
Branka: 73. Jun - 48. Rajnoch, 68. Řezníček. Rozhodčí: Paták - Kordula, Kubáň. ŽK: Sabou - Hrdlička, Mendy, Poláček, Rajnoch, Řezníček. Diváci: 4190.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa - Vidlička (46. Mareš), Sabou (65. Hesek), Doležal (73. Benát), Verbíř - Smejkal, Jun. Trenér: Rada.
Mladá Boleslav: Šeda - Ševinský, Rolko, Procházka, Kalina - Kysela (42. M. Sedláček), Rajnoch, Hrdlička, Poláček (81. T. Sedláček) - Táborský, Mendy (55. Řezníček). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: