Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 0:0České Budějovice uhrály v Liberci bezgólovou remízu

LIBEREC

Fotbalisté Liberce remizovali v zápase 28. ligového kola s Českými Budějovicemi 0:0. Severočeši šetřili před středeční semifinálovou odvetou domácího poháru proti Brnu většinu opor, přesto hosty přehrávali. V nadějných pozicích ale neuspěli Brožík ani dvakrát Smetana, a tak se Dynamo raduje z prvního bodového zisku na hřišti Slovanu po sedmi prohrách za sebou.

Článek

Liberečtí nastoupili podle předpokladů s mnoha náhradníky. Trenér Škorpil nechal před středečním pohárovým utkáním odpočívat Holeňáka, Košťála, Keriče, Dočkala, Nezmara i gólmana Hauzra, místo něhož si prvoligovou premiéru mezi tyčemi odbyl Lotyš Uvarenko.

Domácí kombinovaná sestava se na začátku chvíli hledala, ale po čtvrthodině získala jasnou převahu. Po levé straně se prosmýkl Brožík a před naskakujícím Smetanou v posledním okamžiku přizvedl balon Kučera. Na druhé straně nadělal v 18. minutě z ojedinělé akce Uvarenkovi potíže skákavou střelou Šíma, ale jinak se hrálo výhradně na hostující polovině.

V 19. minutě se probil skrz nedůraznou obranu Brožík a jeho samostatný únik zlikvidoval až Kučera, který včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel. Téměř vzápětí se pěkně uvolnil Smetana, ale jeho střela mířila jen do středu branky.

Jihočeši jako by se spokojili s minulou výhrou nad Teplicemi, která jim nejspíš dala prvoligovou jistotu i pro příští ročník, a na severu Čech působili hlavně v ofenzivě bezradným dojmem. Liberec tak připravila o vedoucí trefu jen vlastní střelecká nemohoucnost. V 33. minutě pálil po Hudsonově pasu aktivní Brožík nad, o čtyři minuty později si v ještě větší šanci podobně počínal i Smetana.

České Budějovice se probraly až po pauze. V 52. minutě reklamovali hosté po Plockově střele ruku jednoho z domácích hráčů, ale sudí Královec nechal pokračovat. Hra pak upadla do podprůměru, z něhož vybočila až krásná Smetanova střela z 69. minuty, která jen o centimetry minula levou Kučerovu tyč.

Jihočeši vyvinuli v závěru platonický tlak, který však k větším možnostem nevedl. Domácí kouč Škorpil nakonec poslal na hřiště Nezmara s Dočkalem, ale zlomit bezbrankový stav mohl na opačné straně v poslední minutě střídající Mrkvička. Jeho hlavička ale k Uvarenkovi neprošla. A když už v nastavení neuznal rozhodčí kvůli předchozímu prohřešku Nezmarovu trefu k protější tyči, rozešly se oba týmy bez branek.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Královec - Lhoták, Košec. ŽK: Bejbl - Svátek, Šmíd, Mezlík. Diváci: 4418.
Liberec: Uvarenko - Dohnálek, Bejbl, Polák, Liška - Hudson (66. Radek Dejmek), Gecov, Radzinevičius, Lattmann (85. Dočkal) - Brožík, Smetana (80. Nezmar). Trenér: Škorpil.
Č. Budějovice: Kučera - Plocek, Horejš, Hunal, Šmíd - Šíma, Homoláč, Hílek, Mezlík - Svátek, Ondrášek (89. Mrkvička). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: