Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 2:0Plzeň proti Jablonci ukončila desetizápasové čekání na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Varadi 1 : 0
49. Borek 2 : 0

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně dokázali v 28. kole první ligy porazit Jablonec 2:0. O branky se postarali Varadi a Borek, který se prosadil krátce po svém příchodu na hřiště. Plzeň tak ukončila deset zápasů trvající čekání na výhru a oslavila tak domácí premiéru novému trenérovi Karlu Krejčímu. Jablonec je po prohře stále v ohrožení sestupu, když má náskok pěti bodů na Kladno.

Článek

Již téměř tři měsíce na výhru čekající Viktoriáni začali aktivně a po průniku hbitého Petržely do šestnáctky se již ve 4. minutě marně dožadovali odpískání pokutového kopu. Za chvíli vypálil ze třiceti metrů na jabloneckou branku Róth, gólman Špit ale střelu mířící do pravého horního rohu chytil.

Hosté se soustředili především na obranu a směrem dopředu hrozili ze standardních situací. Domácí naopak zaměstnávali defenzivu hostů přízemními kombinacemi. Jednu z nich rozjel ve 27. minutě ze středu hřiště Sylvestre přihrávkou na Petrželu, který ve vápně ideálně přiťukl balon na Varadiho. Plzeňský útočník ale zblízka zakončil nad branku.

Záhy pronikl do vápna Varadi, přihrál pod sebe, ale slibnou akci pokazil nedůraznou patičkou Trapp. Špatný pohyb a nedůraz hostujících hráčů se projevil i při bránění standardní situace rozehrané Sylvestrem, nepokrytý Navrátil ovšem z malého vápna hlavičkoval mimo tři tyče.

Ve 36. minutě se už domácí dostali do vedení, když po Sylvestreho chytré přihrávce do uličky prostřelil Varadi vybíhajícího Špita. Domácí o své poločasové vedení však mohli ještě přijít, když polevili v koncentraci a zapomenutý Fujerik pálil křížem těsně vedle pravé tyče.

Začátek druhého poločasu pojali hosté katastrofálně. Nejprve nechali od půlky do úniku utéct Varadiho, jenž ale v tváří v tvář Špitovi selhal. Ve 48. minutě už však udělal střídající Borek kličku ve vápně a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. Hosté poté působili nervózním dojmem a otěže utkání nadále třímali pevně v rukou domácí. Po delší době výborně hrající režisér hry Sylvestre v 60. minutě vystřelil z dálky bez přípravy těsně nad jabloneckou branku.

Po hodině hrací doby se konečně znovu osmělili v útoku také Severočeši, Necid ovšem netrefil zblízka hlavou ideálně Fujerikův nadýchaný centr. Ofenzivní aktivita hostů přinesla domácím možnost útočit do nezformovaného obranného bloku. V 69. minutě prošel středem hřiště Varadi, únik ale zakončil střelou mířící těsně vedle levé tyče.

Další slibné protiútoky již domácí kvůli nepřesným přihrávkám do zakončení nedotáhli. Hosté se mohli dočkat alespoň čestného úspěchu devět minut před koncem po rohovém kopu, Zábojníkovu hlavičku pod břevno vyškrábl jinak se nudící Ticháček mimo tři tyče.

FC Viktoria Plzeň - FK Jablonec 97 2:0 (1:0)
Branky: 36. Varadi, 48. Borek. Rozhodčí: Jech - Ondo, Gallo. ŽK: Homola. Diváci: 3220.
Plzeň: Ticháček - Malcharek, Rada, Navrátil, Lecjaks - Petržela (46. Borek), T. Krbeček, Trapp, Róth - Sylvestre (90. Halama) - Varadi (83. Psohlavec). Trenér: Krejčí.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Baranek, Eliáš (80. Loučka), Valenta (55. Klapka), Žofčák - Necid, Fujerik (72. Straka). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: