Hlavní obsah

Slavia může v Olomouci snížit náskok Sparty na jeden bod

Fotbalisté Slavie Praha se mohou výhrou v pondělní dohrávce 28. kola Gambrinus ligy v Olomouci dotáhnout na jednobodový odstup od vedoucí Sparty. Domácí povede nový kouč Jiří Fryš, který nahradil Martina Pulpita. Ten byl vedením klubu poslán na dovolenou po neuspokojivých výsledcích. Ani sešívaní neoplývají vynikající formou, poslední dva ligové duely svěřenci Karla Jarolíma prohráli a pokaždé dostali tři branky.

Článek

Zdálo se, že šance sešívaných na zisk ligového titulu po domácí prohře s Žižkovem 1:3 výrazně klesly, ale Sparta nezvládla svůj nedělní domácí zápas proti Brnu a prohrála 0:2. Navíc přišla o vyloučeného obránce Řepku, který už v první minutě dostal červenou kartu za nesportovní chování, když hodil míč do obličeje obránce Besty. Sešívaní v případě výhry mohou stáhnout náskok Sparty na pouhý bod a notně zdramatizovot závěrečné boje o titul mistra ligy.

Zajímavá situace je kolem gólmanů Slavie. Michal Vorel, který v posledních zápasech plnil roli jedničky, byl proti Žižkovu vyloučen. Nyní se čeká, koho trenér Jarolím postaví do branky. „K dispozici máme Martina Vaniaka a Josefa Kubáska,“ nechal všechny na pochybách Jarolím.

Olomoučtí budou chtít odčinit pokuty

Hráči Sigmy dostali za ostudný výkon v Jablonci pokuty, které však kvalitními výkony ve zbývajících ligových zápasech mohou odčinit. Pomoci jim k tomu má i nový kouč Jiří Fryš. „Byl bych rád, abychom soutěž dokončili solidními výkony a výsledky. Rád bych, abychom uhráli co nejvíce bodů a sezónu zakončili se ctí a v pohodě,“ řekl Jiří Fryš olomouckému webu.

Oba trenéři budou postrádat několik zraněných hráčů. Na marodce červenobílých zůstává Milan Ivana, který je po artroskopii kolena a František Dřížďal má po operaci achillovky nohu v sádře. Operované rameno už začal pomalu rozhýbávat David Střihavka. Petr Janda se stále připravuje po operaci kolena s kondičním trenérem a Ondřej Šourek se doma zotavuje po operaci zlomené čelisti.

Jiří Fryš se bude muset obejít bez Jakuba Petra a Vojtěcha Štěpána, kteří mají dlouhodobé zdravotní problémy. Zranění kotníku stále trápí Tomáše Randu, z pátečního tréninku navíc předčasně odešel Darko Šuškavčevič. Nejistý je start záložníka Daniela Rossiho, který stále nemůže naplno trénovat.

Reklama

Související témata: