Hlavní obsah

Sparta - Brno 0:2Sparta v deseti s Brnem nevydřela ani bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Střeštík 0 : 1
90. Došek 0 : 2

PRAHA

Sparta hrála v neděli večer doma s Brnem celý zápas o deseti bez vyloučeného Řepky a přes obrovskou snahu nevydřela ani bod. Hosté zvítězili šťastným gólem Střeštíka, v nastavení zvyšoval Tomáš Došek. Boj o titul tak zůstává otevřený. Slavia, pokud vyhraje v Olomouci, se přiblíží na jediný bod.

Článek

„Do zápasu jsme šli s tím, že může být klíčový, potřebovali jsme vyhrát. Řepka neudržel nervy v nejméně vhodném okamžiku. Dostali jsme hloupý první gól, pak jsme se snažili zápas zvrátit, ale nevytvořili jsme si šanci. Dál bojujeme o titul, ještě to máme ve svých rukách,“ konstatoval trenér Sparty Michal Bílek.

Už v 57. sekundě přišel šok. Řepka chtěl vhazovat aut, sudí však ukázal, že míč patří hostům. Besta si pro něj šel, opřel se rukama do Řepky, který ho míčem trefil do hlavy. Sudí ukázal sparťanskému obránci červenou kartu. Letnou pak neustále znělo Řepkovo jméno a z tisíců hrdel: „Černá sv...!“ Hosté okamžitě získali výraznou územní převahu, ale sparťané srdnatě bránili svoji polovinu.

S přibývajícími minutami se osmělovali i před branku hostí. Jako první vyzkoušel Burešovu pozornost z dálky Kisel. Udeřilo však na druhé straně. Sivok hlavičkoval za sebe, Hainault při odkopu trefil Střeštíka, od něhož se míč odrazil do branky. Sparta dál dřela, ale do šance se nedostala, naopak další promarnil brněnský Besta. Sudí Matějek v dalších minutách odpustil hostům ruku poblíž pokutového území a nepotrestal ani Trousilův faul na Koláře. V závěru poločasu po přímém kopu Horvátha vykopl Trousil Kolářovu střelu z brány a Hainault ji ze dvou metrů přestřelil.

Také po změně stran měli hosté častěji míč na kopačkách, ale druhý gól jim pro ofsajd Besty sudí neuznal. Sparťané dřeli a dokázali si po necelé hodině vynutit tlak, ale do šance je hosté především zásluhou výborného Trousila nepustili. Právě on v posledním okamžiku zastavil metr před brankou průnik Slepičky. Holenda později po rohu Horvátha hlavičkoval těsně vedle a v dobré pozici pak netrefil branku ani Kolář. Domácí dál bojovali, ale v závěru utekl Baláž a jeho přihrávku proměnil Došek skluzem ve druhý gól.

„Je to super vítězství, hráči bojovali a zaslouženě vyhráli. Zápas ovlivnilo vyloučení, Sparta podala heroický výkon, ale ten jeden chybějící chlap tam byl znát. Teď nesmíme podcenit ligu ani pohár,“ říkal spokojený kouč Brna Petr Uličný.

Sparta Praha - 1. FC Brno 0:2 (0:1)
Branky: 19. Střeštík, 90+1. T. Došek. Rozhodčí: Matějek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Sivok, Kisel - Střeštík, Besta, Švejnoha. ČK: 2. Řepka (Sparta). Diváci: 8873.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Kadlec - Kisel (81. Zeman) - Kulič (57. Holenda), Horváth, Kolář, Matušovič (5. Hainault) - Slepička. Trenér: Bílek.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil (73. Kubáň), Dvorník, Siegl - Večeřa, Pavlík, Polách, Střeštík (81. Baláž) - T. Došek (90+2. Simr), Besta. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice