Hlavní obsah

Řepka Spartě zaplatí 200 tisíc korun, fanouškům se omlouvá

PRAHA

Fotbalový obránce Sparty Tomáš Řepka dostal od klubu pokutu 200 tisíc korun za zkrat v nedělním utkání 28. kola Gambrinus ligy proti Brnu. Zkušený stoper neudržel nervy na uzdě a hodil míč do obličeje Aleše Besty. Výši pokuty ovlivnil fakt, že se jednalo již o druhé Řepkovo disciplinární provinění v sezóně.

Článek

Inkriminovaná situace se odehrála již v první minutě zápasu, když chtěl vhazovat aut brněnský útočník Aleš Besta. Letenský stoper mu hodil míč do obličeje, za což byl vyloučen. "Celou dobu bojuji všemi silami za Spartu a náš společný cíl, kterým je obhajoba titulu, a pak takovou hloupostí všechno ohrozím. Připadám si strašně," uvedl na klubovém webu Řepka.

„Takové selhání je zkrátka neomluvitelné, nemá cenu se snažit nějak obhajovat. Každopádně chci ale říct, že jsem Bestovi nehodil míč s úmyslem mu jakkoliv ublížit. To, že jsem ho zasáhl do obličeje byla spíš nešťastná souhra náhod. Druhá věc je fakt, že to rozhodně nebyla žádná rána a Besta bohužel té situace využil k dokonalému divadelnímu výstupu,“ kál se dál bývalý hráč Baníku, Fiorentiny a West Hamu.

Není to ovšem jediné provinění, kterého se Řepka v sezóně dopustil. Druhou největší pokutu od klubu dostal také proto, že byl vyloučen již v 7. kole české nejvyšší fotbalové soutěže v Teplicích, za což následně musel svému zaměstnavateli zaplatit 150 tisíc. „Ještě jednou se omlouvám celé Spartě i všem jejím příznivcům. Fanoušci na stadiónu byli opět skvělí a neuvěřitelně mě štve, že jsem je zklamal," dodal na závěr Řepka.

Neuvěřitelně hloupé a zásadní selhání

„Na jednu stranu uznáváme, že se z disciplinárního hlediska objektivně jednalo o méně závažný prohřešek než třeba v případu Miroslava Matušoviče při utkání s Kladnem. Nicméně z pohledu Sparty šlo o neuvěřitelně hloupé a zásadní selhání v kritickém momentu sezóny. Proto byla Tomáši Řepkovi udělena druhá nejvyšší disciplinární pokuta v historii klubu," vysvětlil ředitel komunikace Sparty Jakub Otava.

Vyšší klubovou pokutu než Řepka dostal jen Pavel Horváth, který na podzim při derby pražských "S" oplácel a byl vyloučen. Tehdy mu výplatní páska vykázala mínus 300 tisíc korun. Pokuta, kterou vydal letenský klub není jediným aktem, k němuž se Sparta po utkání s Brnem odhodlala. Vedení pražského týmu se totiž rozhodlo podat oficiální protest na výkon rozhodčího Radka Matějka, který měl negativně ovlivnit průběh zápasu.

Reklama

Související témata: