Hlavní obsah

Slávisté doufají, že je výhra nad Olomoucí nakopne

OLOMOUC

Fotbalisté Slavie Praha si v pondělní dohrávce 28. ligového kola na půdě olomoucké Sigmy připsali důležité tři body za vítězství 3:1. Výhra sešívané přiblížila ke Spartě na rozdíl jediného bodu, čímž se slávisté vrátili do boje o ligový titul. „Hodně nám pomohly dva góly v průběhu první půlhodiny,“ řekl po utkání střelec druhé slávistické branky Marek Jarolím.

Článek

Pražský celek po většinu zápasu zdobila aktivní hra, která dělala soupeři velké potíže. „Byli jsme pořád v pohybu. Navíc nám hodně pomohly dva góly v průběhu první půlhodiny,“ poznamenal Jarolím. Jeho gólové střele předcházel pas od Toleského. „Dostal jsem krásnou přihrávku od Gočeho a rozhodl jsem se to dát kolem brankáře, naštěstí to vyšlo,“ doplnil spokojený střelec.

Po zápase měl dobrou náladu i gólman červenobílých Martin Vaniak, který musel na Andrově stadiónu, kde několik let působil, předvést pár vynikajících zákroků. „Věřím, že nás tento výsledek nakopne. Něco jsme si řekli v kabině po Žižkovu a zdá se, že to pomohlo,“ povídal slávistický čaroděj, podle kterého o titulu rozhodne psychika hráčů: „Dvě kola před koncem už je to jen v hlavách hráčů.“

Kapitán vítězů Erich Brabec byl rád, že se tým konečně chytil. „V týdnu bylo vidět na hráčích sebevědomí a dnes jsme to potvrdili. Šli jsme za vítězstvím a jsem rád, že se nám to podařilo,“ poznamenal stoper a doplnil, že z týmu konečně spadl psychický balvan, který na mužstvu ležel v několika posledních týdnech.

Domácí brankář Petr Drobisz neskrýval smutek. „Do dvacáté minuty se soupeř dostal do tří šancí. Dělali jsme školácké chyby, které nás stály lepší výsledek. Problém je v hlavách hráčů a my se s tím musíme nějak porvat,“ hledal důvody neúspěchu bezprostředně po zápase Drobisz.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice