Hlavní obsah

Kdo bude mistrem a kdo doprovodí Most do druhé ligy?

PRAHA

Ve 28. kole české nejvyšší fotbalové soutěže se sice rozhodlo, že prvním sestupujícím týmem bude Most, situace ohledně dalšího sestupujícího a mistra je ovšem dále zamotaná. Spartě stačí k jistotě obhajoby titulu dvakrát vyhrát. Jasno není ani o účastníkovi Poháru UEFA, o udržení bojují ještě stále tři týmy.

Článek

Fotbalisté Sparty si boj o titul výrazně zkomplikovali, když v posledním kole podlehli na vlastním hřišti Brnu 0:2. Navíc se v utkání proti Baníku budou muset obejít bez vyloučeného stopera Tomáše Řepky. Letenskému týmu ovšem přesto stačí, když doma s Ostravou a v posledním kole v Liberci vyhraje, pak by se v cestě za titulem ani nemusel ohlížet na výsledky druhé Slavie.

Sešívaní naopak musejí čekat na zaváhání Sparty, a pakliže se chtějí na konci sezóny radovat oni, měli by uspět na hřišti Mladé Boleslavi a proti Jablonci. Získají-li slávisté v posledních dvou kolech o jeden bod více než Sparta, budou se díky lepším vzájemným zápasům radovat z titulu oni.

O Pohár UEFA a o udržení hrají tři týmy

O Pohár UEFA bojují stále tři týmy. Aktuálně třetí Baník Ostrava má sice shodný počet bodů s Brnem, slezský tým má ale lepší bilanci vzájemných zápasů. To samé bude platit i v případě, kdyby měl na konci ročníku stejný počet bodů tým Teplic. Severočeši mají ze zmiňované trojice nejhorší bilanci vzájemných střetnutí. Ostravě tedy stačí, když v posledních dvou utkáních získá plný počet bodů.

Vzájemná utkání týmů bojujících o Pohár UEFA:
5. koloBrno - Teplice2:2
9. koloOstrava - Teplice0:0
13. koloOstrava - Brno2:1
19. koloTeplice - Brno0:1
23. koloTeplice - Ostrava1:1
27. koloBrno - Ostrava0:0
Minitabulka týmů bojujících o Pohár UEFA:
1.Baník Ostrava6 bodů
2.Brno5 body
3.Teplice3 body

Tajenka ohledně záchrany je sice z poloviny rozluštěna, vedle jistého sestupujícího Mostu jsou ovšem ohroženy ještě tři týmy. Jablonec je v nejvýhodnější pozici a k záchraně mu stačí získat jediný bod. I kdyby se to Severočechům nepovedlo, v nejvyšší soutěži se udrží, pokud Kladno s Olomoucí a v Teplicích nezíská všech šest bodů. Bohemians 1905 mají sice před Kladnem dva body náskok, současně ovšem mají také se Středočechy horší bilanci.

V sobou se hrají všechny zápasy 29. kola ve stejný čas, výkop je stanoven na 15:00. Sport.cz vám přinese podrobnou on-line reportáž ze všech utkání.

Vzájemná utkání týmů bojujících o záchranu:
5. koloKladno - Jablonec1:1
6. koloJablonec - Bohemians 19050:0
10. koloKladno - Bohemians 19052:1
19. koloJablonec - Kladno1:0
20. koloBohemians 1905 - Jablonec1:1
24. koloBohemians 1905 - Kladno1:1
Minitabulka týmů bojujících o záchranu:
1.Jablonec6 bodů
2.Kladno5 bodů
3.Bohemians 19053 body

Reklama

Související témata: