Hlavní obsah

Slávisté byli stadiónem nadšeni

Fotbalisté Slavie Praha oslavili návrat do Edenu pětibrankovou výhrou nad anglickým Oxfordem. Fantastická divácká kulisa hnala hráče dopředu. Sešívaní svého soupeře přehrávali a často diváky bavili technickými kousky. „Je to nádherný stadión, budí opravdu respekt,“ řekl po zápase slávista Matej Krajčík.

Článek

Na trávník se mimo současných hráčů dostali také bývalí fotbalisté. Mezi nimi byl i Jan Suchopárek. „Všechny nás těší, že jsme si tu po dlouhé době zase zahráli. Vše se podařilo. Chci také poděkovat Slavii, že mě na zápas pozvala,“ řekl Suchopárek.

Nadšený byl i brankář Martin Vaniak. „Je to něco úplně nového. Slavia jde novou cestou a doufám, že v Edenu oslavíme mistrovský titul. Vynikající byla také atmosféra. Věřím, že se diváci na tomto exhibičním utkání bavili,“ doplnil slávistický čaroděj. Podobný názor měl i Matej Krajčík. „Je to nádhera, budí to respekt. Chtěli jsme diváky pobavit a to se nám doufám podařilo,“ poznamenal slovenský reprezentant.

Na středeční večer dlouho nezapomene také Vladimír Šmicer. „Bylo to strašně příjemné. Člověk si na tom stadiónu připadá jako by hrál někde v cizině. Eden snese nejpřísnější parametry,“ ohodnotil stánek Slavie Šmicer a dodal, že zázemí je pro každý klub nesmírně důležité. „Věřím, že nám Eden nějaké body v příští sezóně přinese. Není náhodou, že Slavia poslední titul získala právě zde,“ pokračoval. Na závěr řekl, že ho atmosféra natolik pohltila, že úplně zapomněl na svá zranění. „Cítil jsem se, jako by mě nic nebolelo,“ doplnil.

Zápasu se zúčastnil také Patrik Berger, hráč anglické Aston Villy. „Jsem rád, že se Slavia vrací tam kam patří, do Edenu,“ řekl Berger. Stadión je dle jeho názoru velice podobný anglickým stánkům. „Přirovnal bych ho třeba k Middlesbrough,“ řekl bývalý český reprezentant.

Reklama

Související témata: