Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 0:2Teplice drží naději na Pohár UEFA, Klokani jsou krok od sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Benát 0 : 1
39. Jun 0 : 2

Milan VlčekSport.cz

Fotbalisté Teplic vyhráli utkání 29. kola Gambrinus ligy na hřišti Bohemians 1905 2:0, a drží si tak naději na konečnou třetí příčku zaručující postup do Poháru UEFA. Naopak domácí si prohrou výrazně zkomplikovali plány na záchranu. O góly hostů se postarali Petr Benát a Tomáš Jun. Ke svému 250. utkání v první lize nastoupil v teplickém dresu Michal Doležal.

Článek

Tradiční bouřlivá atmosféra hnala domácí Klokany za záchranou od prvních minut. Přesto se oba týmy zpočátku víceméně jen oťukávaly, a tak se mezi vážnější akce zapsala až ta z 15. minuty, kdy se dobře individuálně před pokutovým územím Bohemky uvolnil teplický útočník Jun. Jeho pokus po zemi ovšem brankář Sňozík lapil. Domácí Morávek o chvíli později promrhal obrovskou šanci, když centr z pravé strany od Rezka poslal těsně vedle pravé tyče Slavíkovy branky.

Prekérní situaci musel ve 26. minutě na malém vápně řešit Sňozík, když pokus Verbíře sice před sebe vyrazil, měl ale štěstí, že dorážející hráč nebyl nablízku. O dvě minuty později už se ale tepličtí hráči na hřišti rozestavili lépe. Mareš z levé strany nacentroval před branku, kde zakončoval Benát. Vršovický brankář na míč sice dosáhl, mimo branku už ho ovšem vytěsnit nedokázal, a tak hosté vedli 1:0.

Pohroma pro domácí přišla ve 39. minutě, když se hlavou z bezprostřední blízkosti trefil Tomáš Jun. Snížit mohl vzápětí Bartek, Slavík byl ale pozorný. Do konce poločasu už výraznější ohrožení jedné nebo druhé branky nepřišlo a hosté šli tedy do kabin výrazně spokojenější.

Bohemka musí vyhrát za týden v Ostravě

Domácí se po změně stran očividně snažili zvrátit pro ně nepříznivý výsledek, jejich snaha ale vždy končila před pokutovým územím Teplic. V 73.minutě mohl zařídit pojistku hostům třetím gólem čerstvě příchozí Smejkal, z očí do očí Sňozíkovi střílel ale vedle branky. Ve 2.půli byli domácí výrazně aktivnější, tlačili se do ofenzívy, ale centrům do vápna soupeře vždy něco chybělo.

„Důležitý byl první inkasovaný gól, chtěli jsme se vyvarovat chyb v defenzívě, což se nepovedlo. Inkasovali jsme druhý gól, to byl zlom utkání. Díky kvalitně řešeným situacím si Teplice vyhrát zasloužily. Uděláme maximum pro to, abychom o záchranu bojovali, jak nejlépe to půjde,“ řekl po utkání kouč domácích Michal Zach.

Chtějí-li se fotbalisté Bohemians 1905 udržet v nejvyšší soutěži, v příštím kole musí vyhrát na horké půdě Baníku Ostrava a doufat, že Kladno nevyhraje v Teplicích. Pokud budou mít oba celky na konci soutěže shodný počet bodů, udrží se Kladno, jelikož má lepší bilanci vzájemných zápasů. „Bude to pro nás velmi těžké utkání. My jsme už získali zkušenosti s Brnem a Spartou, jediné silné Teplice nás porazily. V Ostravě zkusíme vyhrát, i když to samozřejmě bude hodně těžké,“ dodal Zach.

„Nevyšly nám dva zápasy předtím, které rozhodly o naší sezóně. Šance, že zaváhá některý z konkurentů byla minimální. Na koně jsme se dostali první vstřelenou brankou. Zklamání je u nás velké, poněvadž oba konkurenti vyhráli. Pokud Bohemka v Ostravě vyhraje, smekám klobouk. Domácím přeji, aby se jim dařilo,“ prohlásil po utkání i přes výhru posmutnělý kouč Teplic Petr Rada.

Bohemians 1905 ¬- Teplice 0:2 (0:2)
Branky: 28. Benát, 39. Jun. ŽK: Rezek - Rosa, Lukáš, Jun. Rozhodčí: Matějek, Chytil, Handlíř. Diváci: 7106.
Bohemians 1905: Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Šmarda - Kotyza (46. Škoda), Morávek, Karal (64. Slezák), Rezek - Bartek (78. Vágner), Ordoš.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal (86.Merzič), Sabou, Benát, Verbíř (64. Smejkal) - Jun, Mareš.

Reklama

Související témata: