Hlavní obsah

Kladno - Olomouc 1:0Kladno poprvé na jaře doma vyhrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Bartoš 1 : 0

Kladno nebylo lepším týmem. V utkání poslední naděje na záchranu ho svazovala nervozita, ale díky jedné využité standardní situaci a nemohoucnosti Olomouce mohlo v sobotu slavit první jarní vítězství, které znamená velkou naději na záchranu. „Přiblížili jsme se našemu cíli. Ale ještě nejásáme a neslavíme. Cítím pokoru a víme, že ve hře jsou pořád tři body,“ pronesl Jaroslav Šilhavý, trenér Kladna.

Článek

Byť vstup byl zdarma, domácí se zdaleka nemohli těšit z nějaké bouřlivé podpory v honbě za ligovou záchranou. „Čekali jsme větší návštěvu,“ přiznali hráči i trenér Šilhavý. V mdlé atmosféře se hrál stejný fotbal. Oba týmy zběsile kazily. Jen výjimečně byla k vidění souvislá akce na straně domácích či hostů. Ostatně ti také byli blíže gólu: ve 28. min. Onofrej na střed velkého vápna nabil Melinhovi, jeho ránu vyškrábl u pravé tyče Pavlík.

Kladno se do šance nedostalo, všechny náznaky akcí končily na chybějící finální přihrávce. Přesto se ujalo vedení, když přímý kop Szabo zprava proměnil hlavou Bartoš v gól - 1:0. „Byl jsem v sevření dvou hráčů soupeře. Vlastně ani nevím, jak jsem se trefil. Trošku to navíc ještě lízlo hlavu Šuškavčeviče,“ líčil Pavel Bartoš, který vstřelil pátý gól v letošní sezóně.

Hned z rozehrávky mohli hosté srovnat, když po Melinhově pasu zprava Schulmeister hlavičkoval pod břevno, ale Pavlík bravurně vytlačil na roh.

Jestli Kladno do přestávky nepřekypovalo aktivitou, po změně stran bylo vyloženě pasivní. Prakticky od prvních minut druhé půle měli Olomoučtí převahu a hráli soustavně na polovině Kladna. A byli blízko gólu. Nejprve když Melinho zleva křížným balónem za obranou našel Janotku a ten tváří v tvář sice přehodil vybíhajícího Pavlíka, ale i jeho branku. Vzápětí pak těsně minul levou tyčku kladenské svatyně.

Domácí byli prakticky bez šancí, jejich ofenziva byla nulová. „Byli jsme příliš nervózní, nikdo nechtěl udělat chybu. Měli jsme štěstí, že Olomouc neřešila situace v koncovce lépe,“ věděl Šilhavý.

Jedinou světlou výjimkou jeho svěřenců na polovině soupeře byla dělovka Hochmeistera z pětadvaceti metrů, kterou Drobisz vytlačil nad břevno. Byť v posledních deseti minutách byl olomoucký zámek doslova hokejový, Kladno se ubránilo, když přestálo i kritickou situaci po akci Bajera, který zprava netrefil odkrytou branku. Kladno tak oslavilo první jarní domácí výhru.

„Začali jsme moc pasivně, nebyli jsme důslední v ofenzivě. Domácí byli nebezpeční hlavně ze standardních situací. Po přestávce jsme tlak stupňovali a třikrát byli blízko gólu, ale projevila se větší touha Kladna po vítězství,“ říkal Jiří Fryš, trenér Olomouce.

SK Kladno - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branka: 38. Bartoš. Rozhodčí: Mikel - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Szabo, Hochmeister, Klinka, Bartoš, Kroupa - Jurkič, Hořava, Hudec. Diváci: 2220.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Krob (79. Brunclík) - Cigánek, Szabo, Hochmeister, Jablonský - Klinka (69. Zoubele), Kroupa (90. Beneš). Trenér: Šilhavý.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Šuškavčevič (40. Jindřišek), Jurkič - Janotka (80. Bajer), Hořava, Kaščák, Onofrej (58. Kazár) - Melinho - Schulmeister. Trenér: Fryš.

Reklama

Související témata: