Hlavní obsah

Brno - Liberec 2:0Brňané na třetí pokus Liberec porazili, vyhráli 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Pavlík (penalta) 1 : 0
90. Baláž 2 : 0

BRNO

Po vyřazení v semifinále Poháru ČMFS vyšla Brňanům v souboji s Libercem ligová odveta, v níž vyjádřili svou územní převahu vítězstvím 2:0. Vedoucí branku vstřelil v 64. minutě z pokutového kopu Pavlík a vítězství pečetil v první minutě nastavení Baláž.

Článek

V průběhu deseti dnů si oba týmy změřily síly už potřetí. Brňané podřídili taktiku snaze o plný bodový zisk, který by jim dával naději na třetí místo v tabulce. Od úvodních minut získali výraznou územní převahu, proti zhuštěné obraně Liberce se však jen s obtížemi dostávali do střeleckých šancí.

Za celý první poločas se jejich střelecké pokusy daly spočítat na prstech jedné ruky. Po čtvrthodině Dvorník odražený míč v pádu přestřelil, hlavičku Doška o sedm minut později stačil brankář Hauzr vyrazit a ve 30. minutě Pavlíkově dalekonosné střele chyběla přesnost.

Liberec se k útočení příliš nedostával a zatáhl se na vlastní polovinu. Za celý poločas hosté nevyslali ani jednu přímou střelu na branku.

Trousil se zapojoval do útočných akcí

Tlak Brňanů po změně stran ještě zesílil. Do útočných akcí se začal zapojovat i obránce Trousil, s jehož střelou z úhlu ve 49. minutě měl brankář Hauzr problémy a stačil ji jen vyboxovat. Rychlé protiútoky Liberce do otevřené obrany ale hrozily nebezpečím. Největší krizi měli Brňané v 54. minutě, kdy obránce Janů nejdříve vyzkoušel střelou z levé strany Bureše a v téže minutě Dort při pokusu o přehození brněnského brankáře trefil břevno.

Po Střeštíkově rohovém kopu liberecký Bílek stáhl v 63. minutě Dvorníka a rozhodčí Jech nařídil penaltu, kterou proměnil Pavlík. Po inkasované brance se sice hosté na chvíli vytáhli z obranné ulity, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak Brňané ještě v závěru měli další slibnou příležitost, když rychlonohý Došek unikl soupeřovým zadákům a jeho střela skončila na břevně. Teprve v nastavení se podařilo střídajícímu Balážovi překonat brankáře Hauzra brankou ze hry a tím definitivně pečetil plný bodový zisk.

1. FC Brno - FC Slovan Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 64. Pavlík z pen., 90+1. Baláž. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Goňa. ŽK: Polách - Dohnálek, Bílek. Diváci: 4050.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Siegl - Pavlík, Večeřa, Polách (73. Kubáň), Střeštík (90.+2 Wagner) - T. Došek (81. Baláž), Besta. Trenér: Uličný.
Liberec: Hauzr - Matula (82. Holeňák), Košťál, Polák, Janů - Dohnálek (67. Dočkal), Bílek, Dort, Liška - Nezmar (73. Radzinevičius), Kerič. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: