Hlavní obsah

Jablonec - Žižkov 3:0Jablonec porazil Žižkov a odvrátil nebezpečí sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Krejčí 1 : 0
58. Necid 2 : 0
68. Necid 3 : 0

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce v sobotním předposledním ligovém kole porazili Viktorii Žižkov 3:0 a definitivně tak rozhodli, že budou hrát nejvyšší soutěž i v příštím ročníku. Svůj první ligový gól dal Krejčí, další dva přidal po přestávce Necid. Hosté dohrávali bez vyloučeného Labanta.

Článek

Hosté hráli již jen o čest, a to bylo od začátku jasně patrné. Domácí byli agresivnější, živější a aktivnější. Již v 9. minutě rozvášnil ochozy centr Michálka směřující do šestnáctky, který podle mínění diváků rukou zastavil obránce Xavier. V 15. minutě měl první vážnější šanci domácích Fujerik, který si naskočil na centr, ale Bartalský jeho míč vyrazil na roh.

Vzápětí dostal Fujerik krásný pas za obranu soupeře, žižkovský brankář vyběhl až před šestnáctku, ale míč neodvrátil a hostě měli štěstí, že Fujeríkovi míč ukopl vracející se Pilař. Ve 31. minutě se už domácí radovali, když Žofčák posadil míč z přímého kopu na hlavu zcela volného Krejčího a ten dal svůj první ligový gól. Po krásné akci a Michálkově přihrávce mohl zvýšit na 2:0 Fujerik, ale Bartalský jeho nepříliš důrazný pokus se štěstím zlikvidoval.

Jablonec byl i ve druhé půli aktivnější a v 52. minutě předvedl další krásnou akci. Na jejím konci však Michálek míč špatně trefil. Důležitý moment se odehrál v 53. minutě, kdy Fujerik unikal Labantovi, ten ho stáhl na zem a uviděl červenou kartu. Jablonec přesilovku využil za necelých sedm minut, když Fujerik krásným obloučkem za obranou našel zcela volného Necida, který míč pohodlně dopravil do sítě.

Jablonec po druhé brance ožil a vypracoval si několik dalších šancí. Valenta však mířil několikrát nepřesně a Necidovu ránu vyrazil v 65. minutě Bartalský. Necid se však po další vydařené akci v 68. minutě dočkal svého druhého gólu. Od té chvíle se už domácí jen bavili fotbalem a publikum oslavovalo záchranu v lize.

Jablonec - Žižkov 3:0 (1:0)
Branky: 58. a 68.Necid, 32. Krejčí, . Rozhodčí: Paták - Hojsík, Jiřík. ŽK: Klapka - T. Procházka, Kušnír. ČK: 53. Labant (Žižkov). Diváci: 2050.
Jablonec: Špit - Zábojník (78. Laciga), Homola, Huber, Krejčí - Michálek (90. Baranek), Valenta, Klapka, Žofčák - Necid, Fujerik (71. Straka). Trenér: Komňacký.
Žižkov: Bartalský - Kušnír, Pilař, Labant, Xavier - Stracený, Besta, T. Procházka, Moughfire (59. Kalod) - Koukal (81. J. Procházka), Demjan (71. Tinga). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: