Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Boleslavi a znovu vede ligu

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté pražské Slavie si v sobotním utkání 29. kola dokázali poradit na půdě Mladé Boleslavi a po zaslouženém vítězství 2:0 si do Prahy vezou důležité tři body, které je díky zaváhání Sparty katapultovaly na první příčku ligové tabulky. Slavia má ligový titul na dosah, příští týden jí stačí vybojovat v domácím duelu s Jabloncem jeden bod.

Článek

Trenér Slavie Karel Jarolím věděl, že pokud si jeho tým chce udržet naději na titul musí v Boleslavi zvítězit. „To se nám podařilo. Máme to pro co jsme sem přijeli, tři body. Nyní máme týden na to, abychom se důkladně připravili na zápas s Jabloncem,“ řekl po zápase Jarolím.

Toleski se prosadil už v 9. minutě 

Sešívaní povzbuzeni výhrou v Olomouci přijeli do Mladé Boleslavi s cílem překazit soupeřovu sérii pěti utkání bez prohry a od začátku zápasu byli aktivnější. Za své snažení byli odměněni už v 9. minutě. Rychlou akci začal výhozem brankář Vaniak, míč se dostal k Belaidovi, který centrem z levé strany našel hlavu Toleskiho. Makedonský útočník se tváří v tvář Millerovi nemýlil a poslal Slavii do jednobrankového vedení.

Na 2:0 mohl zvýšit ve 23. minutě Šenkeřík, který po přihrávce výborně hrajícího Belaida netrefil boleslavskou branku. O pět minut později se ke střele dostal opět Šenkeřík, ale jeho ránu z 20 metrů bezpečně kontroloval Miller.

Slávisté vstoupili aktivněji i do druhého poločasu a hned po několika vteřinách hry prověřil Millera Toleski. V 51. minutě se do zakončení dostali také domácí. Řezníčkův centr prošel až ke Kalinovi, jeho střela však nemířila mezi tři tyče.

V neděli bude jasno, kde duel s Jabloncem  

V 62. minutě sledoval vyprodaný stadión jak po levé straně unikl rychlík Dušan Švento a nahrál před prázdnou branku Tijany Belaidovi. Pro toho už pak nebyl problém nasměrovat míč do sítě a pojistit vedení Slavie.

Tři minuty po brance Pražanů měli domácí možnost snížit. Rajnoch se uvolnil ve vápně, ale nedokázal přesně odcentrovat a hostující obrana odkopla balón do bezpečí. Čtvrt hodiny před koncem se míč opět po ose Šmicer - Švento dostal k Belaidovi, který tentokrát před Millerem neuspěl.

V 79. minutě se mohli radovat i domácí. Po závaru před Vaniakem se boleslavským podařilo protlačit míč do sítě, pomezní rozhodčí ale nejspíše mylně odmával ofsajd. Definitivní podobu výsledku mohl v 87. minutě dát Jaroslav Černý, ten ale jen těsně minul Millerovu branku.

Slavia si po výhře 2:0 veze z města automibilů všechny tři body a příští týden jí stačí z domácího duelu s Jabloncem jeden bod. Je velice pravděpodobné, že Slavia své poslední ligové utkání v letošním ročníku ligy odehraje v novém Edenu. „Definitivně se to dozvíme v neděli,“ nechal se slyšet Ondřej Zlámal, manažer pro komunikaci Slavie.

S výkonem mužstva nemohl být spokojen kouč domácích Karel Stanner. „První poločas se nám nepovedl. Soupeři jsme utkání hodně usnadnili, navíc jsme dostali rychlý gól. V zápase jsme hodně zaostávali hlavně v pohybu, tím jsme soupeře dostali do sedla. Posledních třicet minut na vývoji zápasu už nic nemohlo změnit,“ poznamenal Stanner.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 8. Toleski, 61. Belaid. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Gallo. ŽK: Procházka - Toleski. Diváci: 5000.
Ml. Boleslav: Miller - Ševinský, Rolko, Rajnoch, Procházka - Kalina, Poláček, Hrdlička (70. Kopic), M. Sedláček (55. T. Sedláček) - Řezníček, Mendy (63. Táborský). Trenér: Stanner.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Latka, Hubáček - Suchý - Šmicer (70. Abraham), Belaid, Švento (85. Černý) - Toleski, Šenkeřík (75. Pudil). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: