Hlavní obsah

Most - Zlín 0:1Zlínu stačil k poklidné výhře v Mostě Žůrkův brejk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Žůrek 0 : 1

MOST

Fotbalisté Zlína zvítězili v sobotním utkání 29. ligového kola v Mostě 1:0. Hosté přišli během prvního poločasu o zraněného záložníka Krause, ale vzápětí využil jejich první šanci po brejku Žůrek. Domácí dohrávali utkání se čtyřmi dorostenci a nedostali se ani k výraznějšímu náporu. Most tak jistě skončí na posledním místě.

Článek

Prázdné ochozy mosteckého stadiónu a poklidné teplé odpoledne navozovaly před zápasem spíše atmosféru přípravného utkání, než vrcholící ligové soutěže. A jako přípravu na druhou ligu zřejmě zápas pojali i domácí, protože s vidinou už jistého sestupu dali důvěru mladíkům a méně vytíženým hráčům. Podobně se zachovali i Zlínští, kteří před zápasem postrádali řadu zraněných hráčů. Trenér Hoftych proto poslal na hřiště pravého obránce Čelůstku, který si v devatenácti letech odbyl ligový debut.

Atmosféru přípravného utkání přiblížili i sami hráči, protože se ani jedno z mužstev příliš do útoku netlačilo. Až v 17. minutě se dostal do prvního náznaku šance mostecký Bogdanov, který si sběhl za obranu na kolmý pas z pravé strany, ale brankář Baránek mu stihl skočit pod nohy.

Kolmé pasy na bulharského forvarda byly hlavním zdrojem nebezpečí pro zlínskou obranu i nadále. Za dalších šest minut se za ní totiž Bogdanov zjevil znovu, jenže v takřka identické situaci trefil opět jen vybíhajícího Baránka a při pokusu o dorážku zakopl.

Další pokus z pravé strany dostal Bogdanov ve 28. minutě, ale ani tvrdou střelou z větší dálky na Baránkovu robinzonádu nevyzrál.

Před přestávkou přišel pro domácí šok, který ale jen vystihl většinu jejich letošních zápasů. Domácí sice po celý první poločas tlačili, ale osudným se jim stal první vážnější brejk Zlína. Žůrek si zaběhl za obranu, z úhlu prostřelil vybíhajícího Svobodu a poslal Zlín vůbec první střelou na branku do vedení.

O poločasové přestávce nastala tragikomická situace, když zlínský záložník Kraus ještě před poločasem zamířil na nosítkách do kabiny, ale odtud ho neměl kdo odvézt do nemocnice. Řidiče sanitky tak musel shánět přes reproduktory mostecký hlasatel.

Mostečtí jako by se mezitím smířili se svým osudem. Po přestávce se totiž do jejich hry vloudila spousta nepřesností a chyb, jichž mohl Zlín využít k pojištění svého vedení. Žůrek ale hned v úvodu poločasu po nedorozumění mostecké obrany pálil jen do Svobody. Mostecký brankář se musel činit i nadále.

V 71. minutě vyrobil další fatální chybu stoper Loos, který podskočil dlouhý zlínský centr, ale ani osamocený Pacanda na Svobodu recept nenašel. Most dohrával závěr utkání se čtyřmi dorostenci a do závěrečného náporu se vůbec nedostal, a tak z podprůměrného zápasu bez divácké kulisy odešel opět s prázdnou a z ligy sestoupí z posledního místa.

SIAD Most - Tescoma Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 43. Žůrek. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Pospíšil. ŽK: Bogdanov, Gedeon. Diváci: 700.
Most: Svoboda - Stožický, Jamrich (81. Lafrance), Loos, Čermák - Andrei (73. Brandon), Gedeon, Schut, Oboya (78. Grečiško) - Pešír, Bogdanov. Trenér: Žák.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Elšík - Kraus (36. Malár), Vrtělka, Vyskočil (61. Zúbek), Musil - Pacanda, Žůrek (90+1. Gavlák). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: