Hlavní obsah

Otepka: Přijeli jsme s pokorou, ale i s cílem vyhrát

Karel FeltSport.czPrávo

Až do soboty čekal Rudolf Otepka na svůj první gól v dresu ostravského Baníku. Spoluhráči si už z něj utahovali, kreativní záložník jim ale odpovídal, že branku dá, až to bude skutečně potřeba. Což splnil stoprocentně. V předposledním kole pomohl jedním gólem skolit Spartu. „Je to lepší o to, že se mi povedl na Spartě. Určitě patří k mým nejdůležitějším,“ těšilo Otepku.

Článek

Váš první ligový gól v dresu Baníku jste vyšperkoval parádními jeslemi gólmanovi Grigarovi. To byla náhoda nebo promyšlený tah?

Dostal jsem parádní míč za obranu od Lukeše. Chviličku jsem zaváhal, jestli to není ofsajd. Podíval jsem se na rozhodčího, ten ukázal, že mám hrát. Šel jsem co nejblíže ke gólmanovi rozhodnutý, že mu to dám mezi nohy. Nechtěl jsem riskovat zvednutí nebo obstřelení z úhlu, to by měl šanci. Tohle řešení je pro něj nejobtížnější, protože stojí na rozkročených nohou. Tohle zkouším často na tréninku a vychází to.

Spoluhráči si z vás dělali legraci, že jste ještě nedal gól. Byl pro vás hodně důležitý?

V kabině se mi nesmáli, to spíš trousili nějaké poznámky kolem. Já jsem řekl, že dám gól, až to bude potřeba a bude důležitý. To jsem splnil. Je to lepší o to, že se mi povedl na Spartě. Určitě patří k mým nejdůležitějším.

Před zápasem jste říkali, že jedete na Letnou vyhrát. To jste opravdu tak věřili?

Jeli jsme na Letnou s pokorou, ale i s cílem vyhrát. Věděli jsme, že Sparta doma prohrála s Brnem a dvakrát za sebou doma neprohrává. Začali jsme trochu zezadu a počkali si na šance a vyšlo to.

V čem byla Sparta horší než vy?

Neřekl bych, že byla horší. Měla prostě smůlu. Vytvořila si nějaké šance, ale nedala. My jsme si tohle také prožili. Kolikrát jsme byli lepší, ale neproměnili jsme příležitosti a prohráli. Tentokrát jsme měli tři a dvě jsme proměnili. Zvlášť na Spartě to je super produktivita.

Bylo na Spartě znát, že jí chybí Řepka?

Určitě, protože to je jeden z nejlepších obránců u nás. Je důrazný, rychlý, umí číst hru. Těžko se přes něj přechází. Bylo to pro nás lepší.

Přemýšleli jste o tom, jak asi hraje Brno?

Vůbec ne! My máme lepší výchozí pozici i vzájemné zápasy. Uhrajeme si to třetí místo sami. Teď potřebujeme zvládnout Bohemians.

Jenže vy u tohoto nebudete kvůli kartám...

Nevím, za co jsem ji na Spartě dostal. Mrzí mě, že u toho nebudu na trávníku. Nějaké přílišné nervozity se neobávám, věřím, že kluci zápas zvládnou i beze mne.

Před návratem Martina Lukeše se spekulovalo, jestli vedle sebe můžete hrát, měl jste takovou obavu?

Viděli jste sami. Můžeme spolu hrát a v pohodě. Já jsem v tom nikdy neviděl problém. S dobrým fotbalistou si vždycky dokážete vyhovět. Je hrozně fajn, že je po vážném zranění zdravý a mužstvu ohromně pomáhá.

Reklama

Související témata: