Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie chtějí hrát zápas s Jabloncem v Edenu

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha pravděpodobně sehrají poslední ligový zápas s Jabloncem na novém stadiónu v Edenu. Po středečním slavnostním otevření a exhibičním souboji s Oxfordem by mohli návrat na svůj stadión po osmi letech oslavit ziskem mistrovského titulu.

Článek

"Všichni se snažíme, abychom souboj s Jabloncem sehráli v Edenu. Nevidíme základní překážky, proč bychom tam nemohli hrát," řekl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Slavia se v sobotním 29. kole vrátila do čela ligové tabulky, kde má nyní před Spartou dvoubodový náskok. K titulu jí stačí s Jabloncem remizovat a pokud Sparta nevyhraje v Liberci, může si dovolit i prohrát.

"Bylo by krásné bojovat o titul v Edenu. Všem se nám tam ve středu strašně líbilo. Diváci byli skvělí a určitě by nám vytvořili opravdové domácí prostředí," řekl za všechny hráče Vladimír Šmicer. "V týdnu tam několikrát potrénujeme a budeme se tam cítit opravdu jak doma," přidal Erich Brabec. Také trenér Karel Jarolím je záměru nakloněn.

Problém ve změně domácího stadiónu nevidí ani ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas. "Slavia ale musí předložit všechny potřebné dokumenty. Myslím ale, že by nic nemělo bránit tomu, aby v Edenu s Jabloncem hrála," řekl Lubas.

Reklama

Související témata: