Hlavní obsah

Liga bude na internetu, Slavia přivítá Jablonec zřejmě v Edenu

PRAHA

Ligové shromáždění Českomoravského fotbalového svazu na svém úterním zasedání projednávalo mimo jiné smlouvu s Českou televizí, která umožní živé sledování všech prvoligových utkání na internetu. Další téma se tradičně týkalo bezpečnosti na stadiónech a možného odehrání posledního utkání ligy Slavie na svém novém stadiónu v Edenu.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Česká televize

Článek

Velmi zajímavá novinka čeká na fotbalové fanoušky od příští sezóny, kdy budou moci na internetových stránkách České televize sledovat všechna utkání živě, následně budou zápasy ke shlédnutí v archivní sekci. „Smlouva s Českou televizí je ve fázi finalizace. Již je domluveno vysílání všech utkání live na internetu. Navíc budeme jednat s televizí, jestli by mohla druhé televizní vysílání namísto v neděli vysílat v pátek,“ řekl šéf ligového shromáždění Jaroslav Vacek s tím, že tradiční pondělní dohrávka zůstane ve stejném termínu na ČT2.

„Předpokládáme, že by s tím televize neměla mít problém, co se týče vysílání na programu ČT4. Je také v zájmu klubů, aby páteční utkání začalo od 17. hodin výš,“ dodal Vacek, který se vyjádřil i k tématu obsazení hlavního trenéra české fotbalové reprezentace. „Všechny týmy ligového shromáždění vnímají situaci ohledně volby trenéra velmi pozorně. Ode dneška do deseti dnů mají možnost podat ČMFS písemně návrh, který trenér by přicházel v úvahu,“ upozornil Vacek a prozradil, že jedním z navrhovaných koučů byl již v úterý Miroslav Beránek.

Na Euru bude opět více týmů

Generální sekretář ČMFS Rudolf Řepka informoval zástupce klubů první a druhé ligy o navrhovaných změnách v rámci fotbalové asociace UEFA. Ta bude v nadcházejících letech projednávat možnost rozšíření počtu týmů účastnících se evropského šampionátu. „ Od roku 2016 se bude rozšiřovat stávající počet 16 účastníků na 20 nebo 24, přičemž pravděpodobnější je druhá volba,“ řekl k tématu Řepka a dodal, že by o konečném počtu měla UEFA rozhodnout do roku 2008.

Všichni zástupci klubů se podle slov Vacka také vyslovili pro myšlenku, aby Slavia odehrála své poslední ligové utkání proti Jablonci na novém stadiónu v Edenu. „Slavia během dnešního jednání doručila podklady, které jsme po ní požadovali. Pokud bude vše tak, jak má, nikdo s tím nebude mít sebemenší problém,“ doplnil Vacka šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas s tím, že jde o první pokus o bezbariérový fotbal a zároveň o oslavu fotbalu.

Místopředseda svazu Vacek se navíc vrátil k poslední debatě ohledně bezpečnosti na stadiónech se zástupci ministerstva vnitra. „Porada pro nás byla velmi poučná a pozitivní. Vyplynutím z toho bude jakási „pracovní kuchařka pro fotbal“, aby se co nejvíce zvýšila využitelnost současných právních norem,“ zakončil Vacek.

Reklama