Hlavní obsah

Místopředsedovi ČMFS Kubíčkovi hrozí další disciplinární trest

Místopředsedovi Českomoravského fotbalového svazu Jiřímu Kubíčkovi opět hrozí, že bude postaven mimo funkci. Výkonný výbor se ve středu rozhodl podat podnět disciplinární komisi, aby Kubíčka potrestala za to, že neoprávněné pořídil zvukový záznam z předchozího zasedání svazové exekutivy 17. dubna.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Kubíček na tiskové konferenci

Článek

Tohoto jednání se sportovní ředitel Sigmy Olomouc zúčastnil, poté co mu vypršel po 22 měsících trest za to, že znevážil jméno svazu a jeho funkcionářů. Distanc obdržel i za to, že opakovaně obviňoval svaz ze špatného hospodaření a neprůhledného vyúčtování zisku z mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004.

"Zdá se mi divné, že mě chtějí trestat za to, co dělají sami. Ale již se na disciplinární řízení těším a tentokrát se tak lehce nedám," řekl ve středu novinářům Kubíček a poukázal na to, že jednání zaznamenávaly dvě kamery a čtyři mikrofony.

Výkonný výbor také rozhodl, že se do svých funkcí vrátí předseda svazové odvolací a revizní komise Ondřej Lněnička a člen komise Radek Dvořák. Obvodní soud pro Praha 1 v březnu rozhodl, že oba byli na valné hromadě ČMFS zvoleni na tyto posty v rozporu se svazovými stanovami a zákony. Lněnička, který je stejně jako Kubíček velkým kritikem vedení ČMFS, se tomuto verdiktu odmítal podvolit. ČMFS nyní obrátil s tím, že dnešní rozhodnutí je "v zájmu zachování regulérnosti a kontinuity soutěží včetně zachování dobrého jména fotbalu".

Na středečním zasedání byly schváleny návrhy na složení realizačních týmů mládežnických reprezentací pro sezónu 2008/2009. Reprezentační dvacítku, která loni získala stříbro na mistrovství světa, nově povede dvojice Jakub Dovalil a Roman Sklenář. Další výběry budou trénovat Aleš Křeček, Jiří Kovárník ("19"), Dovalil, Jiří Saňák ("18"), Josef Pešice, Vladimír Michal ("17") a Jiří Štol a Michal Kormaník ("16").

Novými držiteli licencí hráčských agentů jsou Martin Hrdlička a Alexandr Losenický. ČMFS se vzdal myšlenky na pořádání MS ve futsalu v roce 2012.

Reklama