Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Kuka je sportovním ředitelem Žižkova

PRAHA

Sportovním ředitelem fotbalistů Viktorie Žižkov se stal Pavel Kuka. Ve funkci nahradí od začátku června Milana Lešického, který se vrací na Slovensko. Pražský klub to oznámil na čtvrteční tiskové konferenci. "Musím poděkovat za šanci, kterou jsem dostal. Určité zkušenosti mám, teď musím hlavně sbírat informace a zorientovat se v prostředí," uvedl devětatřicetiletý Kuka.

Článek

Bývalý reprezentant a útočník Slavie v minulosti působil jako generální ředitel v Příbrami, do Viktorky přechází po více než dvou letech v ISM, hráčské stáji Pavla Pasky. "Když mě prezident Žižkova Vinš oslovil, vážil jsem, co je dobré pro firmu i mě. Spolupracuji s Pavlem už 20 let a myslím si, že si tuhle šanci zaslouží," zdůvodnil své rozhodnutí vzdát se Kukových služeb Paska.

"Myslím si, že může v nové funkci zúročit zkušenosti z bundesligy, reprezentace i ISM. Pavel má navíc výborný charakter, proto jsem mu dříve nabídl spolupráci," zhodnotil Kukův přínos jeden z nejznámějších českých hráčských agentů. Novinářům také prozradil, že ISM s Žižkovem v budoucnu spojí síly nad nějakým společným fotbalovým projektem.

Správný muž 

Viktorka potřebovala přivést do klubu toho správného muže, který by dokázal navázat na úspěchy Milana Lešického. Ten z postu sportovního ředitele nejen pomohl pražskému klubu do první ligy, ale dokázal dát dohromady kádr, který nejvyšší soutěž pod televizní věží udržel i pro příští sezónu. Po splnění těchto cílů vedení se vrací s pocitem dobře odvedené práce na Slovensko, kde by se chtěl v budoucnu ucházet o post předsedy fotbalového svazu.

"Za posledních deset let jsem toho hodně dokázal, ale teď se vracíme s manželkou, jíž v Praze skončila diplomatická mise, domů na Slovensko," vysvětlil novinářům Lešický s tím, že prezident klubu Vinš již rok o jeho záměru klub opustit věděl. "Pavel je tím správným člověk pro tuto práci," chválil výběr svého nástupce, kterému teď bude do konce května předávat své znalosti a zkušenosti.

Na Kuku čeká premiéra v křesle sportovního ředitele, do nové funkce vstupuje s pokorou. "Přijímám to s velkým respektem k práci, která se tady vykonala, a na níž bych rád navázal," řekl skromně nový člen vedení Žižkova. Bývalý kanonýr neměl příliš času na rozmyšlenou. "Rozhodnutí muselo padnou velice brzy. Teď budu ještě blíž k fotbalu. Chyběly mi ty emoce z výher a porážek," vysvětlil.

Reklama